Foto: KSS

Eurobasket

POZNAT RASPORED EVROPSKOG PRVENSTVA ZA KOŠARKAŠE: Cela Srbija moći će da gleda Orlove u udarnom TV terminu!

Poznat su raspored i satnica Eurobasketa 2022. godine na kome učestvuje i srpska reprezentacija

Košarka
> 16:44h

Evropsko prvenstvo u košarci za muškarce igra se od 01. do 18. septembra 2022. godine, a FIBA je objavila kompletan zvaničan raspored koji će nema sumnje, zanimati sve navijače u Srbiji.

Srbija će na turniru koji se igra u četiri zemlje (Češka, Gruzija, Nemačka i Italija) igrati u grupi D u glavnom gradu Češke Pragu, sa reprezentacijama Izraela, Poljske, Holandije, Finske i domaćina Češke, a za Orlove će turnir početi drugog takmičarskog dana kada će izaći na megdan Holandiji.

Taj meč je zakazan za 2. septembar, a igra se u večernjem terminu (21.00). Već narednog dana (3. septembar), četa Svetislava Pešića igra protiv domaćina Češke od 17.30, što znači da neće biti previše vremena za odmor.

foto: KSS

Nedelja je slobodan dan, a 5. septembra sledi duel sa Finskom, dok će 06. septembra protivnik biti Izrael, takođe od 21.00.

Sledi još jedan dan odmora, pa u četvrtak 8. septembra na zatvaranju grupne faze od 21 čas meč protiv Poljaka. Sve ekipe koje su obezbedile prolaz dalje (četiri od šest timova iz grupne faze) sele se u petak u Berlin gde se igra završnica Eurobasketa.

Osmina finala igra se 10. i 11. septembra, četvrtfinala 13. i 14. septembra, polufinala 16. septembra, a meč za treće mesto (17.15 sati) i finale (20.30 sati) u nedelju 18. septembra.

foto: Printscreen / Eurobasket

Kurir sport