Foto: Profimedia

postoji nekoliko jednostavnih načina

EVO KAKO DA OČISTITE ŠPORET OD MASNOĆE ZA SAMO NEKOLIKO MINUTA: Sve već imate u kuhinji, a ovi saveti će vam OLAKŠATI posao!

Žena
> 14:03h

Tokom kuvanja, šporet je taj koji se najviše isprlja i dobije mrlje od masnoće i ostataka hrane. Jedan od najvažnijih koraka u čišćenju šporeta je da ne dopustite da prljavština dugo stoji i nakuplja se.

Postoji nekoliko jednostavnih načina kako da ga savršeno očistite, prenosi "Real Simple".

foto: Profimedia

Jedan od lakših načina čišćenja je deterdžentom za pranje sudova te sunđerom ili četkom za pranje. Jednostavno stavite nekoliko kapi deterdženta na sunđer ili četku i dobro utrljajte u vaš šporet kružnim pokretima, pogotovo se fokusirajte na masne mrlje. Ostavite da deterdžent stoji nekoliko minuta i zatim obrišite mokrom krpom.

Ako deterdžent i voda nisu rešili čitav problem, isprobajte ovaj način. Na šporet stavite malo sode bikarbone te jednom polovinom limuna utrljajte u masne mrlje i prljavštinu. Limun i soda bikarbona će stvoriti gustu pastu s kojom ćete očistiti svu masnoću. Nakon toga samo obrišite mokrom krpom ili sunđerom.

Sodu bikarbonu takođe možete da pomešate sa nekoliko kapi deterdženta za pranje sudova i nekoliko kapi vode. Utrljajte tu smesu na šporet i ostavite da stoji barem deset minuta. Očistite mokrom krpom i to je sve.

foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A./Real Simple

Bonus video: