ilustracija, Foto: Profimedia

preduzimljiva

POČELA BIZNIS SA 10, A PLANIRA U PENZIJU SA 15 GODINA: Evo kako mlada Britanka zarađuje 105.000 funti mesečno! VIDEO

Prevremena penzija je već na vidiku za desetogodišnjeg preduzetnika.

Planeta

Piksi Kertis bi mogla da bude obezbeđena za život pre nego što završi srednju školu zahvaljujući veoma uspešnom poslu sa priborom i igračkama koje je započela sa svojom mamom u Sidneju, Australija, izvestio je Stelar Magazin.

„Nećete morati da brinete; možeš da odeš u penziju sa 15 kako ti ide“, rekla je njena majka i PR stručnjakinja Roksi Jacenko svojoj ćerki u zajedničkom intervjuu, preneo je San.

Duo majka-ćerka je prvi put lansirao Pikie’s Bovs 2011. godine, a zatim Pikie’s Fidgets u maju, a procenjeno je da će ta dva poduhvata zaraditi 21 milion dolara u narednoj deceniji, navodi se u izdanju.

Samo u prvom mesecu, Pikie's Fidgets je prodao više od 200.000 dolara proizvoda.

Jacenko je rekao da je „najzaslužniji“ deo putovanja posmatranje vožnje i poslovne sposobnosti njene ćerke.

„Ono što je za mene najuzbudljivije je preduzetnički duh koji ona ima u taom uzrastu“, rekla je ona.

„Nikad to nisam imala, iako sam želela da uspem. Kada sam imala 14 godina, dobila sam posao u Mekdonaldsu jer si to radio u moje vreme“, rekla je ona.

Piksi je rekla da planira da svoju zaradu iskoristi da svoju mamu priušti kupovini, kao i luksuznom odmoru za praznike.

„Doneću joj novu odeću jer uopšte nema dobru odeću, a takođe želim da joj nabavim pravu kosu jer joj očajnički trebaju ekstenzije za kosu“, rekla je Piksi za časopis.

„Danas mi je prijatelj rekao da njegova porodica ide u Pariz za Božić, i mislim da je to jednostavno divno, pa sam rekla mami da mislim da treba da idemo na moje omiljeno mesto, a to je Fidži".

Kurir.rs/NY Post