Foto: Katariina Peetson

prekinuli im dominaciju

POBEDILI PARTIZAN PA OSTALI BEZ TITULE: Srbi skinuli Floru sa trona u Estoniji nakon sedam godina!

Estonska Flora, koja je nedavno pobedila Partizan u grupnoj fazi Lige Konferencija, od pre dva dana nosi epitet “bivšeg prvaka i osvajača Kupa” te zemlje, a najveći krivac za to je srpski strateg Marko Savić koji je doneo Levadiji titulu prvaka nakon sedam godina čekanja.

Fudbal

Da sezona bude završena na grandiozan način, osigurano je osvajanjem titule i u Kupu Estonije pobedom nad Florom, te je srpski stručnjak ovu sezonu završio sa osvojenom duplom krunom.

Titulu šampiona Estonije Levadija je potvrdila u poslednjem kolu prvenstva u kojem je protivnik bila upravo ekipa Flore. Levadiji je za osvajanje titule bio dovoljan i nerešen rezultat, dok je Flori odgovarala samo pobeda, ali u toj misiji rival Partizana u evropskom takmičenju nije uspeo.

Meč je završen rezultatom 2:2, iako je Levadija meč završila sa igračem manje, što samo potvrđuje dominaciju ekipe trenera Savića u ovogodišnjem izdanju prvenstva.

Sa razlogom je zadovoljan Savić koji je vratio osmehe na lica navijača Levadije koje će se naredne godine nadmetati u kvalifikacijama za plasman u grupnu fazu Lige Šampiona.

foto: Katariina Peetson

"Ovo je zaista veliki uspeh. Flora je u prethodne dve godine osvojila sve što se može osvojiti u Estoniji, ali smo prilikom mog dolaska postavili visoke ciljeve, doveli prava pojačanja i radili vredno, što se na kraju vratilo osvajanjem duple krune. Mislim da ne moram da opisujem euforiju koja vlada među navijačima Levadije. Fizički, psihološki i taktički smo bili na visokom nivou, prethodnih 10 meseci smo radili istrajno i spremili ekipu tako da uvek drži formu na visokom nivou. Istakao bih kompletan stručni štab koji je fenomenalno odradio posao, imamo sjajnu atmosferu koju gajimo na terenu i van terena zajedno sa igračima i nakon odmora krenućemo u pripreme za novu sezonu i nove izazoveod kojih su najveći kvalifikacije za Ligu Šampiona", zadovoljno konstatuje Savić.

Levadiju je do duple krune predvodio srpski trener Marko Savić, zajedno sa pomoćnikom Nikolom Mitićem i kondicionim trenerom Urošem Nikolićem, dok su na terenu pehar izborili fudbaleri iz Srbije Luka Luković, Miljan Ilić, Marko Putinčanin i Milan Mitrović.

Titula šampiona države je naravno proslavljena sa srpskom zastavom na terenu i u svlačionici.

Levadija iz Talina je uz Floru najveći klub iz Estonije. Klub u svojoj riznici trofeja ima10 titula nacionalnog prvenstva i isto toliko pehara Kupa Estonije, dok je Superkup osvajao u sedam navrata.

Kurir sport