Foto: EPA

nerealno

SKANDALOZNO OPRAVDANJE HRVATSKOG GOLMANA: Pevao "Mrzim Dinamo, srpsko ime to", pa poručio da bi sve bilo super da nisu snimali!

Fudbal

Golman Hajduka iz Splita Danijel Subašić oglasio se na Instagramu nakon sramnog ispada posle pobede svog tima u Zagrebu nad večitim rivalom Dinamom.

Na dočeku u Splitu fudbaleri Hajduka Marko Livaja i Danijel Subašić su sa Torcidom pevali pesmu: "Mrzim Dinamo, srpsko ime to".

Snimak ovog ispada izazvao je burne reakcije u čitavom regionu, a akterima skandala prete ozbiljne kazne.

Nakon bure koju je izazvao u javnosti, Subašić se oglasio na Instagramu:

"Najveći hrvatski derbi. Velika pobeda Hajduka 0:2. Odlična utakmica, atmosfera vrhunska, Hajduk nikad manje prekršaja u derbiju, dominirao u igri i velikom borbom stigao do velike pobede. Protiv Dinama koji igra Ligu Evrope i koji je po kvalitetu jedna od najboljih ekipa lige. Velika fešta je bila ispod tribine gde su naši navijači došli u velikom broju i ista takva atmosfera se preselila u svlačionicu i na naš doček u Splitu, gde je sve bilo vrhunski i veličanstveno" napisao je Subašić.

Golman ne vidi ništa sportno u pesmi, već krivi osobu koja je snimila i objavila sporan video.

"Sve je bilo super dok se nisu našle neke sitne duše i snimale nas i podelile video klipove, prodale za 200 do 500 kuna i tu je sve ovo gore prestalo da se ističe. Ne priča se o Hajduku koji se stabilizovao, koji se diže, koji je u borbi za oba trofeja, koji ima pozitivnu atmosferu u klubu i oko njega sa svojim navijačima. Da mi igrači širimo govor mržnje, ne sećam se da sam imao mikrofon i da sam na njemu pevao pogrdne pesme i širio mržnju. Rivalstvo da, ali mržnja ne. Svaki klub od mene kod mene ima veliki respekt, tako i Dinamo" ističe Subašić i dodaje:

"Ako sam svojim neprimerenim ponašanjem (pevanjem sebi u bradu) nekoga uvredio, nije mi to bila želja ni cilj. Moj Hajduče, hvala ti za nedeljnu romantiku i pobedu u derbiju".

Kurir sport