Foto: Instagram

dobro je

ĆERKA LEGENDARNOG BRAZILCA OTKRILA: Pele će biti pušten iz bolnice za dva ili tri dana!

Fudbal

Legendarni brazilski fudbaler Pele moći će da se vrati kući "za dva ili tri dana" nakon još jedne posete bolnici u kojoj nastavlja lečenje tumora debelog creva otkrivenog u septembru, izjavila je njegova ćerka.

"Za dva ili tri dana biće kod kuće i uživaće u božićnim praznicima", napisala je Keli Nasimento na Instagramu, u poruci ilustrovanoj fotografijom Pelea pored Flavije, još jedne njegove ćerke.

U sredu je bolnica "Albert Ajnštajn" u Sao Paulu, gde je Pele (81) proveo mesec dana u septembru, saopštila da se vratio u tu medicinsku ustanovu kako bi prošao još jednu turu hemoterapije i da je njegovo zdravstveno stanje stabilno.

foto: Profimedia

"Nema nikakvog iznenadjenja, bilo je planirano (da se vrati u bolnicu), to je deo lečenja", rekla je Keli Nasimento, koja živi u Njujorku, ali je u septembru bila uz svog oca.

Nekoliko sati ranije, njena sestra Flavija je već bila poslala ohrabrujuću poruku na Instagramu u kojoj je napisala da će ova poseta bolnici biti "poslednja u ovoj godini".

Pele je u septembru operisan, nakon što mu je prilikom rutinskog pregleda ustanovljen tumor.

Pele je osvojio tri Svetska prvenstva - 1958, 1962. i 1970. godine i najbolji je strelac brazilske selekcije sa 77 golova na 92 utakmice.

Kurir sport