ilustracija, Foto: EPA/ANTONIO BAT

drama

REMETINAC NIJE ŠOŠENK: Detalji spektakularnog pokušaja bekstva robijaša! Stranac mislio da je dovoljno brz! Prevario se! VIDEO

Ministarstvo pravde i uprave Hrvatske saopštilo je da prilikom pokušaja bekstva stranog državljanina iz zatvora u Remetincu juče oko 19.30 časova nije bilo upotrebe sredstava prinude i ugrožavanja zatvorskog sistema.

Hrvatska

U Ministarstvu pravde su precizirali da je osuđenik, na izdržavanju zatvorske kazne u Dijagnostičkom centru, pokušao da pobegne tokom večernje šetnje, u kojoj je učestvovao veliki broj zatvorenika.

Osuđenik je počeo da se penje na spoljašnju stranu zatvorske zgrade, što je odmah primetio službenik pravosudne policije koji je nadgledao šetnju zatvorenika, saopštilo je ministarstvo i dodalo da su pravosudni policajci, s obzirom na njihovu visinu, pozvali vatrogasce da zaštite zatvorenika od mogućeg pada.

Tokom događaja, u zatvoru u Zagrebu bio je raspoređen dovoljan broj službenika pravosudne policije kako bi se pravovremenom reakcijom sprečile moguće povrede zatvorenika.

Kurir.rs/Index.hr