Foto: AP

NBA

LIDER ZAPADNE KONFERENCIJE SIGURAN U GOSTIMA: Golden Stejt osvojio Njujork, Bjelica blistao u večeri Karijevog rekorda (VIDEO)

Košarkaši Golden stejta pobedili su na gostovanju ekipu Njujorka sa 105:96, i tako su toj ekipi naneli četvrti uzastopni poraz u NBA ligi.

Košarka

Stefen Kari je za gostujući tim postigao 22 poena, a već u prvoj četvrtini je sa dve postignute trojke oborio rekord Reja Alena od 2.973 upisane trojke. Kari je do kraja meča upisao još tri trojke, a meču su prisustvovali Alen i Redži Miler, dvojica nekadašnjih rekordera, koji su mu čestitali.

foto: AP

Džordan Pul je dodao 19 poena, uz devet skokova, dok je poen manje postigao Endru Vigins, uz šest skokova.

Srpski igrač Nemanja Bjelica je u pobedi svog tima zabeležio 14 poena, uz po četiri skoka i asistencije, a za tri poena je šutirao 4/4.

U domaćoj ekipi Džulijus Rendl je upisao 31 poen, uz sedam skokova, Derik Rouz je dodao 15 poena, uz šest asistencija i četiri skoka, dok je Alek Burks zabeležio poen manje.

Golden stejt je prvi na tabeli Zapadne konferencije sa 23 pobede i pet poraza, dok je ekipa Njujorka na učinku od 12 pobeda i 16 poraza.

(Kurir sport/Beta)