Foto: AP

IZJAVA

SELEKTOR NORVEŠKE POSLE ŽREBA U LIGI NACIJA: Nikako nisam želeo Srbiju za protivnika, ali imamo priliku da joj se revanširamo!

Fudbal

Norveški selektor Stale Solbaken nije prezadovoljan žrebom za Ligu nacija, pogotovo činjenicom da će igrati protiv Srbije.

- Gledajući samo kvalitet, dobili smo dva protivnika koja nikako nisam želeo: Srbiju i Švedsku. Oni su daleko najteži mogući rivali koje smo mogli da izvučemo. Ali, jedva čekamo mečeve, jer ćemo imati priliku da se sretnemo sa Ibrahimovićem na njegovom kraju sa reprezentacijom, a imaćemo i priliku da se revanširamo Srbiji za poraz u baražu za Evropsko prvenstvo - izjavio je Solbaken.

Svestan je iskusni strateg snage Orlova, koji su u međuvremenu uspeli da se plasiraju na Mundijal u Katar.

foto: Kurir Sport/Anja Vukašinović

- Oni su se još popravili u odnosu na naš poslednji susret. Ostvarili su veliki napredak pod selektorom Stojkovićem i nedavno su pobedili Portugaliju - istakao je Solbaken.

Ni selektor Švedske Jane Anderson nije zadovoljan žrebom.

- Mislim da sam najveći maler na svetu kada su žrebovi u pitanju. Ponovo sam dobio najgoru moguću grupu. Norvešku dobro poznajemo, Srbija je jaka fudbalska nacija, Sloveniju možda najmanje poznajemo, ali biće i to teške utakmice - rekao je Anderson.

Kurir sport

Liga nacija igra se u periodu od drugog juna do 27. septembra.

Kurir sport