Foto: Starsport

brza reakcija?

ZVEZDA ODGOVARA PARTIZANU?! Na Malom Kalemegdanu OZBILJNO razmišljaju o centru, Radonjić govorio o jednoj od opcija za crveno-bele

Košarkaši Crvene zvezde u sredu imaju teško evroligaško gostovanje Efesu, a pred meč sa šampionom Evrolige govorio je trener crveno-belih Dejan Radonjić.

Košarka

On je svestan da njegovu ekipu čeka težak posao protiv tima koji ove sezone nema rezultate koji opravdaju njegov status.

- Prvak Evrope je sa malim izmenama u odnosu na prošlu sezonu. Nosioci velikog uspeha su tu i dalje. U dobroj su formi, kvalitet je jasan i znamo da nas čeka težak meč protiv jednog od najboljih timova u Evroligi - rekao je Radonjić.

Eventualnim brejkom i pobedom u Istanbulu, Zvezda bi se izjednačila sa Efesom, pošto bi oba kluba imala učinak od osam pobeda i devet poraza.

- Generalno biće teško, ali trudićemo se da damo sve od sebe i da budemo najbolji što možemo u ovom trenutku, ne samo u odbrani, već i u napadu. Zdravstveni bilten je sličan kao što je bio. Osim još nekih stvari koje su bile posle duela sa Borcem, a koje su nam uvele da imamo još manje treninga za rad. Videćemo kakve su šanse sa Dobrićem, male su šanse da igra. Ko bude bio zdrav ide na teren.

foto: @starsport

Radonjić je potom ukratko pričao i o temi koja se direktno ne tiče utakmice protiv Efesa.

Ugovor sa Maikom Cirbesom ističe do kraja godine, a trener crveno-belih je poručio da ne zna da li će on biti produžen. Nemac je imao poprilično spor start ove sezone, međutim, u poslednjih nekoliko utakmica naslutilo se da bi ipak mogao da pruži ono što je Zvezdi potrebno.

- Kada budemo doneli odluku saopštićemo je - rekao je Radonjić.

foto: Starsport

U slučaju odlaska Cirbesa, dobre su šanse da Zvezda svakako krene "u napad" na novog centra. Bez Nemca bi Ognjen Kuzmić ostao jedina prava petica u ekipi, pa iako tu poziciju mogu da pokrivaju Luka Mitrović, pa čak i tek oporavljeni Eron Vajt, navijači bi svakako želeli da u sastavu ekipe vide još jednog klasičnog centra.

Ono što je posebno zanimljivo, priča o centru Zvezde pokrenuta je samo dan nakon što je veliki rival u borbi za titulu u ABA ligi doveo pojačanje upravo na toj poziciji.

Matijas Lesor je potpisao ugovor sa Partizanom koji će ga u Beogradu držati do kraja sezone. Naredni večiti derbi zakazan je za 5. mart, vremena za promena ima dosta, a pitanje je kakav duel ispod koševa ćemo da gledamo.

Kurir sport