Foto: Printscreen/ Facebook

drama

PAKLENI PLAN HRVATSKE NARKO-MAFIJE: U obračun sa suparnicima poneli samo jedan ruksak!

Istražitelji veruju da su uspeli da rekonstruišu sve detalje koji su prethodili eksploziji na Laništu u Zagrebu sredinom ove godine kada je povređena jedna osoba i uništeno desetak stanova.

Hrvatska

Hrvatski mediji sumnjaju da je reč o obračunu pripadnika kriminalnog miljea. Sada saznaju da su, osim svađe u zatvoru, koja je izbila između grupe koju su predvodili optuženi narko-bosovi Tomislav Sabljo i Tomislav Sučić, i grupe u kojoj su bili Viktor Milaković i Leo Zdenjak, razlog bili i nerazjašnjeni odnosi na domaćem narko-tržištu.

Naime, Milakovićev i Zdenjakov saputnik Dario Jandrić imao je nerazjašnjene račune sa izvesnim Alenom Beličevim, čovekom koji je takođe osuđen za zloupotrebu droga. Zato su odlučili da se na najbrutalniji način osvete Sučiću, Sablju i Belićevoj.

Prema za sada dostupnim informacijama, okončana je samo osveta Sučiću, odnosno aktivirana je eksplozivna naprava ispred kuće njegove porodice u zgradi na Laništu. Sumnja se da su Milaković i Zdenjak od decembra prošle godine spremali osvetu Sučiću i Sablju nakon što su ponizili i fizički napali Zdenjaka u zagrebačkom zatvoru.

Nakon što je u eksploziji na Laništu povređena Sučićeva supruga i oštećena polovina zgrade, istražitelji su krenuli u opsežnu potragu za počiniocima. Do sada su rekonstruisali da je Milaković od izvesnog Damira Medarića nabavio čak pet kilograma eksploziva. Bio je to vojni eksploziv od trinitrotoluena, poznatiji kao TNT. Sumnja se da su time odlučili da ubiju Sučićevu suprugu i dvoje dece.

Zatim su angažovali još nekoliko ljudi da prate kretanje majke i dece, i da utvrde gde tačno žive.

Plan je finalizovan 30. maja kada je Jan Andabak, osumnjičen da je sarađivao sa Milakovićem i Zdenjakom, krenuo ka Laništu. On je u ranac u sobi 19 hotela Ilica, gde su do tada držali eksploziv, stavio oko 500 grama TNT-a i biciklom krenuo ka kući porodice Sučić. Tamo je stigao nešto posle dva ujutru, a eksploziv je postavio ispred vrata stana.

Aktivirao ga je sporogorećim štapom i pobegao.

Usledila je eksplozija u kojoj je ranjena Sučićeva supruga, a deca nisu stradala. Nije zadobila teže povrede jer je uspela da se sakrije u kuhinji kada je čula zvuk štapova koji gore ispred ulaznih vrata. U eksploziji je oštećeno još nekoliko stanova, a prema trenutnim procjenama materijalna šteta iznosi nešto manje od 1,2 miliona kuna (1 evro- 7,5 kuna).

Za ubistvo Tomislava Sablja, prema krivičnoj prijavi, postignut je sporazum između Milakovića i Zdenjaka. Njegov stan na zagrebačkim Srednjacima posmatran je nekoliko dana, ali je realizaciju plana koji su imali Milaković i Zdenjak osujetila policija, koja je uhapsila Andabaku prilikom obilaska lokacije na kojoj se nalazi Sabljev stan.

Kurir.rs/Telegram.hr