Foto: Kurir TV

usijanje

OSTALO OKO 3 MESECA DO IZBORA: Nevena Đurić i Tatjana Macura o rejtingu stranaka, koalicijama, šansi opozicije...

Politika
> 19:43h

Oko tri meseca je ostalo do izbora, a stanje je i dalje neizvesno kada je reč o koalicijama i predsedničkim kandidatima.

Rejtinzi prognoziraju ubedljivu pobedu Srpske napredne stranke, ali i opozicione partije koje imaju minimalne procente najavljuju uspeh. Šta može da se očekuje 3. aprila na biralištima? Kakve kolacije? Šta će doneti kadrovske promene u Srpskoj naprednoj stranci? Kakve su šanse opozcije i zašto sve više partija dobija epitet "lažne opozicije"?

Na sva ova pitanja odgovor su dale potpredsednica GO SNS Nevena Đurić i Tatjana Macura, kopredsednica Stranke moderne Srbije

foto: Printscreen/Kurir TV

- Građani će odlučiti 3. aprila koliko su istraživanja relevantna. Sve što nam nudi opozicija je vraćanje u prošlost, a to građani ne zaboravljaju. Imali smo zatvorene fabrike, siromaštvo, nije bilo posla. Ljudi danas vide rezultate politike predsednika Aleksandra Vučića. Iza SNS stoje ozbiljni rezultati i znam da će to građani prepoznati 3. aprila - rekla je Đurić gostujući u emisiji Usijanje na Kurir televiziji.

foto: Printscreen/Kurir TV

- Svesna sam kapaciteta svoje stranke. Mi smo mala, ali vrlo fokusirana politička organizacija. Ne plašim se toga kakav utisak o nama mogu imati ostali političari. Postoji jedna grupa stanaka koja nije ušla u istraživanje i mislim da naša stranka nije korektno istraživana. Tačno je da SNS ima toliku podršku javnosti, ne verujem da će se dogoditi neka razlika u odnosu na predhodne izbore. Političke opcije koje su danas u opoziciji se deli, na grupu koja nema slobodu u medijima i na onu koja ima. Postoje samo dve političke opcije danas, SNS i opozicija koja kontroliše javno mnjenje - rekla je Macura.

foto: Printscreen/Kurir TV

- Moramo da razdvojimo šta je karakteristično za Vučića i Đilasa. Ja ću o Vučiću govoriti kao o nekome ko je preporodio Srbiju. Govoriće se i o Đilasu jer je ojadio budžer Srbije. Koliko to zvučalo grubo, Đilasovi su krali kad god da je za to bilo prilike - rekla je Đurić

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video: