Foto: Shuterstock

Francuska

POSLALA PORUKU ŽELIM DA UMREM: Bosanac i Srbin silovali devojčicu (13) sedamnaest sati! Evo koliku kaznu su dobili

Crna Hronika
> 18:17h

Državljanin Srbije (35) osuđen je pred sudom u Francuskoj na 10 godina robije zbog sumnje da je 2017. godine učestvovao u grupnom silovanju devojčice koja je u to vreme imala 13 godina.

Kako je preneo francuski La montanj, prvooptuženi, I.M. (52), inače državljanin Bosne i Hercegovine osuđen je na 15 godina zbog zlostavljanja devojčice, ali mu je kazna kasnije umanjena na deset godina, kao i državljaninu Srbije, koji se na presudu nije žalio.

foto: Shutterstock

- Zlostavljanje devojčice dogodilo se između 21. i 22. decembra 2017. godine u napuštenoj zgradi u blizini stanice u Klermon Feranu. Žrtva, tinejdžerka koja je tada smeštena u dom, pratila je prijateljicu kući, međutim, presretnuta je i napastvovana - piše portal:

- Ona je silovana pet puta tokom sedamanest sati koliko su je držali. Advokat devojke čiji identitet nije objavljen, Džuli Nils, rekao je da joj treba odati priznanje zbog hrabrosti.

- Za razliku od optuženih, bila je dosledna svojim izjavama i pokazala je hrabrost- rekao je advokat:

- Opuženi su devojčicu penetrirali prstima, a obzirom da je reč o detetu koje je tada imalo 13 godina i nije imalo prethodno seksualno iskustvo, ovo je apsolutno silovanje. Devojčica im nije dala pristanak -naveo je advokat i dodao da devojčica ima obrazovne nedostatke, kao i da boluje od retke autoimune bolesti.

Opisujući traumu svoje klijentikinje, on je naveo da je devojčica imala noćne more.

- Posle silovanja poslala je svom vaspitaču iz doma poruku "želim da umrem" - naveo je Nils.

Kako prenose mediji, uprkos tome što je bilo više napadača na devojčicu, policija je uspela da identifikuje i uhapsi samo dvojicu. Branilac optuženog državljanina BiH rekla je da je njen klijent četiri godine tvrdio da je nevin. - Žrtva ga je prepoznala samo na osnovu odeće. On je priznao da je video tinejdžerku, kao i da je bio u napuštenoj zgradi, ali je negirao silovanje

Kurir.rs/ J. Ivić

Bonus video: