Foto: Nemanja Nikolić

crna gora

ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ: Ne znam koja je Vlada manjinska, ako nije ova

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić je rekao da ne zna "koja je Vlada manjinska ako nije ova".

Crna Gora
> 17:04h

"Ako dođe bolja, kvalitetnija, je li Bog dao. Ideja koja je dobra je da bude unapređenje ove Vlade u delovima kojima treba. Taj model koji se predlaže zahteva političku korupciju, a onda, ako se budžet ne usvoji, i političku krađu. Te određene adrese koje šire da je neka proevropska vlada veća od ove neka to dokažu", poručio je Krivokapić.

Rekao je da, ako se u Skupštini usvoji interpelacija za smenu ministara Đorđa Radulovića, Aleksandra Stijovića i Vesne Bratić, tu odluku neće potpisati, jer mu "nije obaveza da podrži predlog nekoga ko je radio protiv Crne Gore", o ma kom ministru se radilo.

"Očekujem od marta Tužilački savet. Trebalo je napraviti jake kriterijume koji jasno definišu ko je dokazan u svojoj struci. Najvažnija stvar je definisanje Tužilačkog saveta, ne može biti gore od onoga što je bilo", rekao je crnogorski premijer.

Komentarišući grafite u Pljevljima, gde je ranije ovog meseca osvanuo grafit sa imenom Ratka Mladića, Krivokapić je rekao da vreme razmirica treba da prestane.

"Niko ne treba da se igra sa osećajima drugih ljudi i da policija treba da odradi posao. Policija bi morala da ima saznanja ko to radi, zašto to radi i ko je nalogodavac", poručio je premijer Crne Gore.

Kada je u pitanju potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, Krivokapić je naveo da nikakav odgovor od Patrijaršije nije stigao i da je uradio sve što je do njega.

Kurir.rs/Vijesti