Foto: Profimedia

ZANIMLJIVO

BOGATI PRE BOGATSTVA: Ovi fudbaleri su bili obezbeđeni i pre karijere! Nije ih bila briga za novac od ugovora

Fudbal
> 20:37h

Fudbal je odavno postao više od sporta.

"Najvažnija sporedna stvar na svetu" došla je do stadijuma kada je sportski deo priče pao u ralje novca. Sve su češći vapaji fudbalera za smanjenjem prevelikog broja utakmica, dok se sa druge strane organizacije bore za veći broj takmičenja, pa se tako u poslednje vreme priča o tome da se Svetsko prvenstvo održava svake dve godine.

Ipak, novac nije svima bio presudan u karijeri. Postoje igrači koji su i pre toga bili "osigurani" do kraja života.

Među "bogatima pre bogatstva" jedan od najboljih primera je Đanluka Vijali, legenda Italije, Sampdorije, Juventusa i Čelsija. Njegov otac je milioner, a Đanluka je odrastao u dvorcu "Kastelo di Belđioso" u Kremoni.

foto: Profimedia

Još jedan fudbaler Čelsija je u fudbal ušao dobro situiran. Frenk Lampard je najbolji strelac u istoriji kluba, a roditelji su mu bili milioneri. Lampard je odrastao u bogatom okruženju pošto mu je ujak trener Hari Redknap.

foto: Ap

Oca advokata i majku direktorku bolnice ima Đerar Pike. Fudbalsku slavu i brak sa čuvenom pevačicom Šakirom dočekao je izuzetno bogat. Od roditelja je nasledio svest za biznis, pa je trenutno jedan od onih koji grade veliko poslovno carstvo.

foto: AP

Od vrhunskih fudbalera treba pomenuti i golmana reprezentacije Francuske i Totenhema Uga Lorisa. On je odrastao u Nici u porodici oca čuvenog bankara i majke advokata.

foto: Reuters

Ako gledamo šire, onda je najbogatiji fudbaler svakako Faik Bolkijah, nećak sultana od Bruneja, čije bogatstvo teži više od 20 milijardi dolara. Bolkijah je pokušao u Lesteru i Maritimu, ali mu lopta očigledno nije išla od noge. Poznat je i kao rasipnik, baš kao svoj bogati rođak koji ume mesečno da potroši i 40 miliona dolara na raznorazne stvari.

Kurir sport