Foto: Profimedia / Houpline Renard

početak francuskog predsedavanja

UKLONJENA ZASTAVA EU SA TRIJUMFALNE KAPIJE: Svađa u Parizu jer je obeležje EU zamenilo francusku trobojku!

Velika zastava EU koja je bila postavljena na Trijumfalnu kapiju u Parizu povodom obeležavanja početka francuskog predsedavanja EU, uklonjena je danas nakon negodovanja lidera stranka krajnje desnice i desnog centra.

Planeta
> 17:46h

Ministar za evropska pitanja Klemen Bon, koji je krajem sedmice izjavio da će zastava stajati nekoliko dana, danas je rekao da je uklonjena prema planu.

"Predviđeno je da zastava bude uklonjena danas, nismo utvrdili tačan vremenski okvir" naglasio je Bon.

On je odbacio tvrdnje da je administracija popustila nakon što je liderka stranke Nacionalni savez Marin le Pen najavila žalbu Državnom savetu sa zahtevom da se ukloni zastava EU.

Bon je istakao da su Le Pen i drugi stranački lideri, pogrešno shvatili kada su rekli da je zastava EU zamenila francusku trobojku.

Marin le Pen je danas navela da je administracija bila primorana da ukloni zastavu EU sa Trijumfalne kapije i da je to divna, patriotska pobeda na početku 2022. godine.

Predsednički izbori u Francuskoj održavaju se u aprilu i, prema poslednjim rezultatima anketa, Marin le Pen će biti glavni protivkandidat aktuelnom predsedniku Emanuelu Makronu.

Kurir.rs / RTRS, Foto: Profimedia / Houpline Renard