Foto: EPA / Jim Lo Scalzo

nevreme

SNEŽNA MEĆAVA U VAŠINGTONU ZATVORILA I SENAT: Više od 850.000 bez struje! Saobraćaj u kolapsu! Izlazi iz kuće samo ko mora! (FOTO)

Snažna zimska oluja koja sa sobom nosi ogromne količine snega koja je u ponedeljak sa srednjeg Atlantika, donela je blokadu saobraćaja, ostavila 850.000 ljudi bez struje i prekinula je rad savezne vlade u Vašingtonu.

Planeta

Nacionalna meteorološka služba izdala je upozorenje na zimsko nevreme za ovo područje. Predviđeni su udari vetra do 60 km na sat, a očekuje se da će saobraćaj biti veoma otežan zbog opasnih uslova, saopštila je meteorološka služba. Palo je, kako prenose lokalni mediji, 23 santimetra snega.

foto: EPA / Jim Lo Scalzo

"Ovo je ogromn akoličin asnega" rekla je gradonačelnica Vašingtona Mjuriel Bauzer i dodala da su grtalice uveliko na ulicama i čiste sneg, a druga mašinerija uklanja oborena stabla i bandere.

"Ako nije apsolutno neophodno da izađete, ostanite kod kuće i ne izlazite na puteve" upozorila je ona.

foto: EPA / Jim Lo Scalzo

Američki Senat je odložio glasanje, a zdravstvene vlasti otkazali testiranje na kovid.

Nekoliko školskih okruga je saopštilo da će biti zatvoreno, te da će se nastava odložiti ili da će imati onlajn predavanja.

foto: EPA / Jim Lo Scalzo

I vlasti širom Virdžinije i Merilenda prijavile su brojne nesreće i blokirane puteve.

foto: EPA / Jim Lo Scalzo

Više od polovine letova na tri glavna aerodroma u Vašingtonu bilo je odloženo ili otkazano u ponedeljak ujutro, kao i četvrtina letova na tri glavna aerodroma u Njujorku.

Kurir.rs / Ibtimes, US Today, Foto: EPA / Jim Lo Scalzo