Foto: Youtube prtscr / RTRS

svečana akademija

DODIK U BRČKOM POVODOM 30 GODINA RS: Republika Srpska je moj zavet!

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da nema nameru da vodi tuđe politike, već srpsku nacionalnu politiku koja danas mora da ima za cilj svoju državu, i naglasio da je samostalna Republika Srpska njegov zavet.

Bosna i Hercegovina

Srpski narod ima pravo na slobodu i Republiku. Srbi u Brčkom imaju pravo na Republiku i pripadanje Republici Srpskoj. To su prava za koja se mi zalažemo, a ne sporimo muslimanima da i oni imaju svoja, ali nećemo dozvoliti priču o građanskoj državi u kojoj Srbi treba da se pretvore u nacionalnu manjinu, rekao je Dodik na svečanoj akademiji u Brčkom u čast 30 godina Republike Srpske.

On je istakao da su za odbranu prava Republike Srpske zaduženi ljudi u politici i zahvalio je građanima na podršci koju mu pružaju, a poručio je da će proći i ova nevolja i doći će vreme srpskog naroda koji zaslužuje da ima prava.

Nećemo BiH u kojoj ništa nismo dobili svih ovih godina. U njoj smo zato što moramo, što su nas tamo gurnuli. Nama su omrznuli BiH zato što su razgradili Ustav i nametnuli mnogo čega što nismo hteli, rekao je Dodik i ukazao da mu često govore da je predsednik zemlje koju ne voli, što je, kaže, tačno.

Dodik je naveo da Republika Srpska danas ima svoju teritoriju, vlast, institucije i narod koji je hoće, što se najbolje pokazalo juče na velikom broju manifestacija, kao i danas u Brčkom, a ocenio je da je unitarna BiH sinonim za poništavanje i nestanak suživota na ovim prostorima.

Značajni evropski lideri su već odavno rekli da se zemlje ne mogu graditi na bazi multuetničkog karaktera, a zato je i Velika Britanija izašla iz EU i gradi svoj suverenistički koncept, rekao je Dodik.

Kurir.rs / Fonet, Foto: Youtube prtscr / RTRS