Foto: Twitter/RT

bizarno

ZNATE LI VI KO SAM JA? Biznismen divljao u avionu, tukao posadu, maltretirao putnike i pokušao da izađe napolje da vidi prijatelja

Putnik koji redovito putuje avionom zbog posla, uzeo je tri tablete za spavanje s tri čaše vina i dve male flaše irskog likera.

Planeta

Kako se moglo čuti na sudskom ročištu u ponedeljak, moćni poslovni čovek Vilijam Kleg bacao je čokoladice na usnule putnike i pokušao glavom da udari stjuardese Britiš ervejza tokom bizarnog pijanog divljanja u avionu.

Preduzetnik iz Noting Hila,u zapadnom Londonu, optužen je za napad na pet osoba tokom leta iz San Hozea u Kaliforniji za Hitrou, 25. avgusta 2019. godine.

Kleg, koji je putovao poslovnom klasom, takođe je tokom incidenta rekao kabinskom osoblju da želi da "izađe napolje i vidi svog prijatelja", dok je avion bio na visini od 11.500 metara, prenosi Jutarnji list pisanje Telegrafa.

Porotnicima je rečeno da je 33-godišnjak, koji redovno putuje avionom zbog posla, uzeo tri tablete za spavanje s tri čaše vina i dve putne boce Bejliza.

Kabinsko osoblje bilo je prisiljeno da ga obuzda nakon što je pokušao da navuče svoju majicu preko glave stjuardese, a drugog člana osoblja povukao na pod.

Kleg, pak, poriče pet optužbi za napad.

Tužilac Pol Edvards rekao je da je Kleg patio od epilepsije i nesanice i da je imao "vrlo važan posao koji je uključivao putovanja u različite zemlje u kratkom vremenskom razdoblju".

"Gospodin Kleg je tokom leta uzeo dve tablete zolpidema i jednu tabletu zopiklona. Takođe je popio tri čaše vina i dve boce Bejliza", rekao je Edvards.

To je, kaže, dovelo do toga da se ponaša bizarno.

"Otišao je u kuhinjski deo i počeo je da gađatčokoladicama putnike koji su u to vreme spavali. Rekao je da želi da izađe napolje kako bi video svog prijatelja, a stjuardesa mu je rekla da se nalaze na visini od 11 kilometara", naveo je tužilac.

Kleg je na to reagovao tako što je podigao svoju majicu i pokušao da joj je navuče preko glave. Takođe je tokom leta pušio električne cigare, rekao je Edvards.

Kabinsko osoblje odlučilo ga je da ga odvede u zadnji deo aviona kako bi ga tamo obuzdali ali je Kleg oborio jednog stjuarda na pod.

Osoblje je ipak uspelo da ga odvuče u zadnji deo aviona gde je, kako je rekao tužilac, Kleg tri puta pokušao da udari stjuardesu glavom. Dok je bio sputan u zadnjem delu aviona, Kleg je navodno vikao: "Ovo je šala, vi ne znate ko sam ja, šta vi mislite ko ste vi da mi to radite?!".

Edvards je rekao i da su još dva člana posade bila napadnuta dok su ga obuzdavali. Kleg je jednog udario u slepoočnicu a drugog je uspeo da šutne.

Tokom suđenja, koje se nastavlja, tužilac Edvards je rekao da je glavno pitanje da li je optuženi bio nepromišljen kada je uzeo tablete.

Kurir.rs