Foto: Profimedia

nekada holivudska zvezda

KEVIN SPEJSI NIJE MOGAO PASTI NIŽE! U hrvatskom desničarskom nedeljniku tvrdi: Tuđman je bio pravi državnik kakvog danas nema!

Američki glumac Kevin Spejsi dao je intervju za opskurni desničarski hrvatski nedeljnik.

Hrvatska

„Nije mi trebalo dugo da me nagovore da otelotvorim lik Franje Tuđmana“, naslov je članka u kojem Spejsi kaže da je Tuđman bio „pravi državnik kakvog danas nema“. U intervjuu je rekao i da je sa Tuđmanom imao posla oko osam meseci. „Oko tri meseca veoma intenzivno“, ističe on.

Rekao je i da Jakov Sedlar nije trebalo dugo da ga nagovara da prihvati ulogu Tuđmana. Prijatelji smo i znam da ne bi pokušao da mi učini nešto loše. Govorio je vrlo iskreno i sa puno strasti o Tuđmanu, mnogo mu je stalo da glumim njegovog prijatelja Franju i brzo smo se dogovorili“, kaže on.

Hrvatski nedeljnik se u tekstu jako potrudio da pohvali Sedlarov film o Tuđmanu, pa pišu da je „Spejsi interpretatorski jači od samog Tuđmana”. „Svaka reč koju je izgovorio kao da je baš tada bila smišljena, a odlično ju je pripremio veliki glumac koji je došao u Hrvatsku da pruži sve od sebe, kako bi što bolje protumačio ono najbolje od svih“, pišu i dodaju da Spejsi je „svaku rečenicu izgovorio sa iskrenom strašću“.

Brojne optužbe za seksualno zlostavljanje nazivaju se "hajkom" i zaključuju da su "zli ljudi u Hrvatskoj pokušali da u prvi plan stave njegove pravosudne probleme". Inače, film će premijerno biti prikazan 14. maja, na Tuđmanov 100. rođendan.

Podsećamo, Kevin Spejsi se dan uoči Nove godine pojavio u Zagrebu, nakon čega su počele spekulacije da je glumac došao u Hrvatsku da snima novi film. Vest se pokazala tačnom, Spejsija je pozvao Jakov Sedlar da igra prvog hrvatskog predsednika Franju Tuđmana u dugometražnom dokumentarcu Hrvoja Hitreca.

Ovo nije bila prva Spejsijeva poseta Hrvatskoj. Pre 13 godina bio je u Dubrovniku i Hvaru nakon boravka na Sarajevo Film Festivalu.

U novembru je odlučeno da mora da plati skoro 31 milion dolara odštete produkcijskoj kući iza Kuće od karata, serije u kojoj je glumio sve dok nije otpušten zbog optužbi za seksualno uznemiravanje. Talas optužbi koji je prekinuo karijeru 62-godišnjeg glumca počeo je 2017. godine. Spejsi je dobio prvu ulogu nakon optužbi za zlostavljanje ovog leta.

Kurir.rs/Index.hr