Foto: FC Astana/Ustupljene fotografije

bravo!

MILOŠEVIĆ U ASTANI! Bomba! Srpski golman završio TRANSFER KARIJERE! Čuvar mreže potpisao dvogodišnji ugovor sa trofejnim klubom

Srpski golman Marko Milošević pojačao je Astanu!

Fudbal

Milošević je ovog petka potpisao dvogodišnji ugovor sa najtrofejnijim kazahstanskim klubom i postao najveće pojačanje istog u zimskom prelaznom roku kao najbolji golman tamošnjeg prvenstva.

Dve sezone je Srbin bio golman Kaspija u kom je fenomenalnim partijama zaslužio interesovanje kazahstanskog velikana.

Marko Milošević je dete Zemuna koji je napustio prvi put 2012, igrao je potom za Grafičar, Radnički iz Nove Pazove, Smederevo, Sinđelić i Voždovac dok se 2005. nije vratio u Gornju varoš. Bio je kapiten tima u Superligi, a dve sezone kasnije potpisao je za Napredak iz Kruševca i beležio nove odlične partije u domaćem šampionatu.

Prvi inostrani ugovor imao je u pomenutom Kaspiju iz Almatija, prve sezone je direktno spasio klub ispadanja u niži rang, tada se desio presedan u Premijer ligi Kazahstana - da je za najboljeg golmana šampionata izabran čuvar mreže tima koji je jedva opstao.

Nedavno je Milošević završio još jednu sezonu u Kaspiju, stvari su bile značajno drugačije, dobar deo sezone je taj klub bio na gornjem delu tabele, a srpski golman je dokazao da je kadar za velike stvari, pa je postao član jednog od najvećih klubova tog dela Evrope.

foto: FC Astana/Ustupljene fotografije

U Astani se izuzetno cene srpski golmani za šta je zaslužan Nenad Erić, nekadašnji vratar OFK Beograda koji je deceniju čuvao gol najvećeg kazahstanskog kluba, bio kapiten, bio čak i reprezentativni golman Kazahstana i dobio status legende u toj državi.

Astana je čak povukla Erićev dres sa brojem 1 što neće predstavljati problem Miloševiću koji kroz karijeru nosi 91 i 34. Upravo nakon njegovog odlaska u penziju prošle godine klub iz Nur Sultana ne može da pronađe valjano rešenje među stativama, što bi mogao da bude bivši kapiten Zemuna.

Kurir sport