Foto: Youtube prtscr / Dnevne novine Dan

kokain

BUDO BANANA ZA KAUCIJU NUDI DVA MILIONA EVRA! Pre bih se ubio nego što bih svom detetu dao da prodaje drogu!

Crna Hronika

Budimir Krstović, zvani Budo Banana, i njegova ćerka Marina Krstović ponudili su jemstvo od ukupno dva miliona eura, u zamenu za puštanje iz pritvora u kom su od avgusta, zbog sumnje da su učestvovali u švercu 1,2 tone kokaina koji je pronađen u tovaru banana u njihovom magacinu u Zeti. Kako je za portal Dan izjavio njihov branila, advokat Dragoljub Đukanović, o tom predlogu Viši sud u Podgorici tek treba da odluči.

Podsetimo, na ročištu za kontrolu optužnice Krstovići su negirali da imaju bilo kakve veze sa švercom kokaina.

foto: Facebook / Prava Crna Gora

- Jemstvo su ponudili u vrednim nekretninama i ponudili da im sud izrekne meru zabrane napuštanja stana uz nanogicu, oduzimanje putnih isprava kao i redovno javljanje policiji - preneli su crnogorski mediji.

Budimir Krstović pred sudom je navodno izjavio da je ceo slučaj zbog kog su on i ćerka u pritvoru pokrenut da bi se napravila policijsko-politička priča. Zatražio je i da se njegov slučaj uporedi sa nedavnom zaplenom kokaina u magacinu trgovinskog preduzeća "Voli", ističući da mu se desila potpuno ista situacija kao njegovom prijatelju Draganu Bokanu.

Bokan, u čijem je magacinu takođe u bananama pronađeno pola tone kokaina, podsetimo, nije priveden.

foto: Facebook / Prava Crna Gora, Starsport

- Saznao sam da sam bio pod merama tajnog nadzora godinu i po dana zbog poslovne saradnje sa firmom u Holandiji. Devedeset odsto ljudi zna da ja nemam veze sa ovim krivičnim delom. Policija mene pita da li na nekoga sumnjam, a ja ni sa kim nisam popio kafu, niti pozvao telefonom, nisam iz tog miljea. Na moju sreću, nikada nisam ni video kokain. Tražim da se moj slučaj uporedi sa slučajem "Volija" i da se utvrdi da ni ja ni Bokan nemamo nikakve veze sa drogom. Smatram da je ovo meni namešteno radi policijsko - političke priče. A vidi se da je isti slučaj i sa "Volijem". Pre bih se ubio nego što bih svom detetu rekao da se bavi prodajom droge - rekao je, kako prenose Vijesti, Budimir Krstović.

Inače, Budimir Krstović je u sudu naveo i da je na rasvetljavanju postupak koji je pokrenut protiv njega i ćerke angažovao detektive koji su ranije radili za američku agenciju za borbu protiv droge (DEA).

Kurir.rs/ J. S.