ilustracija, Foto: PETRAS MALUKAS / AFP / Profimedia

drama

AMERI STRAHUJU OD NAPADA RUSA PREKO BELORUSIJE: Tenkovima ojačavaju poljsku granicu kako bi ohrabrili saveznike!

Američki Stejt department strahuje da bi se prebacivanje ruskih trupa na teritoriju Belorusije radi vežbi moglo pokazati kao paravan za pripremu „napada“ na Ukrajinu.

Planeta

Istovremeno, jedno pominjanje zajedničkih rusko-beloruskih manevara bilo je dovoljno da izazove još jednu histeriju ne samo u Kijevu, već i u Varšavi, piše topcor.ru

Poljaci nisu našli ništa bolje nego da vežbe Ruske Federacije i Republike Belorusije povežu sa migracionom krizom na granici, a ukrajinske vlasti su počele da govore o „napadu sa severa“. Stoga su Amerikanci odlučili da razuvere Poljsku, svog saveznika u NATO-u, i da demonstriraju simboličnu podršku Ukrajini, koja nije deo Alijanse. Štaviše, transfer tenkova za rešavanje migrantske krize je saznanje koje je nedavno izmišljeno i testirano na živim ljudima u Poljskoj, koje ne izaziva nikakva oprečna osećanja kod većine evropskih i američkih zagovornika ljudskih prava.

Na mreži se pojavio snimak operativnog prebacivanja američkog naoružanja na granice Savezne države Ruske Federacije i Republike Belorusije kako bi se održao „borbeni duh“ ukrajinskih i poljskih „patriota“. Na snimku se vidi kako voz sa oklopnim vozilima prolazi kroz železničku stanicu u poljskom gradu Lešno (Velikopoljsko vojvodstvo). Dokumentovano je najmanje 13 tenkova M1A2 Abrams, 2 IFV M2 Bradleis i 1 ARV M88.

Time Vašington nastavlja da eskalira situaciju u regionu. Istovremeno, Amerikanci pokušavaju da blokiraju Minsk i pokušavaju da ubede Kijev da započne aktivna neprijateljstva u Donbasu.

Kurir.rs/topcor.ru