Foto: Profimedia

Danijel Redklif pred novim izazovom

POVRATAK NAJPOZNATIJEG ČAROBNJAKA: Hari Poter glumiće SRBINA i čuvenog komičara u novom filmu

Pop kultura
> 11:19h

Američki komičar Vird Al Janković, koji vodi poreklo iz Srbije, dobiće svoj biografski film. Njega će glumiti ni manje ni više nego britanski glumac Danijel Redklif, koga je proslavila uloga u serijalu filmova "Hari Poter" po ulozi čuvenog čarobnjaka.

Film nosi naziv "WEIRD: The Weird Al Yankovic Story", a produkcija kreće u februaru.

Novo ostvarenje obuhvatiće Jankovićev život, i to "od njegovog uspona i slave u muzičkoj industriji do njegovih ljubavnih veza sa poznatim ličnostima", navodi se u saopštenju za medije.

foto: Rojters

- Kada je moj poslednji film UHF izašao 1989. Vrlo sam srećan što mogu da kažem da smo na rasporedu - naveo je Janković, a pritom nije krijo zadovoljstvo što će ga glumiti Danijel Redklif.

- I apsolutno sam oduševljena što će me Danijel Redklif glumiti u filmu. Uopšte ne sumnjam da je to uloga po koju će ga buduće generacije pamtiti - rekao je Janković, piše NME.

Podsetimo, Vird Al Janković je stekao ogromnu popularnost osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka, kada je napravio parodije na mnoge svetske hitove, poput "Beat It" ("Eat It" u njegovoj verziji) i "Bad" ("Fat" u njegovoj verziji) Majkla Dželspma, "Gangsta Paradise" (u njegovoj verziji "Amish Paradise")...

foto: Profimedia

Danijel Redklif zaradio je od poznate sage 110 miliona dolara, a danas ističe kako oseća krivicu što je bio toliko uspešan kao dečak.

Glumac je zvezda još od svoje 12. godine zahvaljujući filmovima o Hariju Poteru, a poslednji je film o ovom junaku snimio 2011. godine.

"Deo mene će uvek razmišljati o tome da kada uđem u salu za probe, svi će misliti da sam tu zbog Harija Potera i biće većinski u pravu. Imao sam ludu sreću i mislim da zbog toga osećam krivicu, jer sam imao priliku da iskusim nešto toliko divno dok sam bio mlad", rekao je glumac.

foto: Profimedia

Kurir.rs

Bonus video: