Legendaran glas

BILA JE SRPSKA DIVA 70-IH, NJENE PESME PEVALI SU SVI, A ONDA JE NEPRAVEDNO SKRAJNUTA NA MARGINU Ovako sada izgleda pevačica

Pop kultura

Beti Đorđević bila je zvezda Jugoslavije 60-ih i 70-ih godina prošlog veka.

U Pulsu Srbije na Kurir televiziji govorila je o svom životu i radu, ali je i zapevala.

- Publika se puno promenila za moj pojam. Moji počeci se vezuju za Zapadnu Nemačku i američke džes klubove. Sve te nekadašnje hitove paveli smo moj suprug i ja. Vidite kako je pesma "Počnimo ljubav iz početka" došla do srca publike - rekla je poznata pevačica Beti Đorševića.

foto: Kurir Televizija

Podsetimo, na muzičku scenu tadašnje Jugoslavije, kročila je krajem 60-tih godina. Sa suprugom Slobodanom Bobom Đorđevićem i njegovim bendom nastupala je u američkim klubovima u Zapadnoj Nemačkoj, a nakon toga su je upoznali gosti i posetioci beogradskog Hotela Jugoslavija, gde ih je iz večeri u veče oduševljavala svojim glasom i talentom.

foto: Kurir Televizija

Prvi singl Kraj moje tuge objavila je 1974. godine. Od tada do početka 80-tih godina, objavila je desetak singlova, te nastupala na festivalima: Beogradsko proleće, Hit parada, Opatija, Split... Veliku popularnost donela joj je pesma Počnimo ljubav iz početka, Aleksandra Koraća, koju je prvi put izvela na Beogradskom proleću 1976. godine.

foto: Kurir Televizija

Dolaskom novih trendova na jugoslovensku, a kasnije srpsku muzičku scenu njen muzički stil je potpuno gurnut na marginu. Povremeno nastavlja da peva u beogradskim klubovima za probranu publiku.

foto: Kurir Televizija

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video: