Foto: Profimedia

užas

TEŠKA NESREĆA U GANI Najmanje 17 mrtvih u udesu kamiona koji je prevozio eksploziv

Najmanje 17 ljudi je stradalo, a 59 je povređeno u zapadnoj Gani u udesu kamiona koji je prevozio eksplozivne supstance za rudnik, saopštila je danas vlada, dodajući da je eksplozija izazvana udesom razorila ceo deo jednog grada.

Planeta

Nesreća se dogodila juče oko podne u mestu Apijaste nedaleko od Bogosa, rudarskog mesta na zapadu, oko 300 kilometara zapadno od Akre, glavnog grada te zapadnoafričke zemlje bogate u rudnim resursima.

Prema prvim saznanjima udes u kome su učestvovali kamion koji je prevozio eksplozivni materijal za rudarsku kompaniju, motocikl i treće vozilo, dogodio se blizu električnog trasformatora što je dovelo do eksplozije, rekao je ministar informisanja Kodžo Opong Nkrumah u saopštenju objavljenom noćas.

On je rekao da je u 17 sati juče potvrdjeno 17 mrtvih i 59 povredjenih. Od 59 povredjenih njih 42 su zbrinuti u zdravstvenim centrima, a neke od tih osoba su u kritičnom stanju, rekao je ministar.

Sve bolnice u okruženju mobilisane su da zbrinu povredjene osobe, a aktiviran je i plan evakuacije za prevoz osoba u kritičnom stanju u bolnice u glavnom gradu Akri, navela je vlada.

Da bi se izbegla druga eksplozija zajednički tim policijskih ivojnih stručnjaka za eksplozije poslat je na mesto nesreće da ispita situaciju i uvede bezbednosne mere, dodato je u saopštenju.

Kurir.rs/Beta