Foto: Starsport©

ABA LIGA

MARINOVIĆ PRED MEGU: Nema predaje, naša dužnost je da pružimo maksimum

Trener košarkaša Borca Marko Marinović rekao je da je iza njegove ekipe težak period, ali je istakao da se čačanski tim sigurno neće predati u predstojećem meču protiv Mege.

Košarka

"Nakon više od 20 dana došao je konačno trenutak da odigramo jednu utakmicu. Nije nam lako, jer se mnogo igrača tek nedavno oporavilo od korone, a nisu nas zaobišle ni povrede. Bilo je momenata kada smo jedva uspevali da napravimo trening sa svega pet-šest košarkaša", rekao je Marinović za klupski sajt.

"Sve u svemu, težak period je iza nas. Ali ne možemo da se žalimo, jer su mnoge ekipe bile u istoj ili sličnoj situaciji", dodao je trener Borca.

Posle pauze duge više od 20 dana, Borac sutra nastavlja borbu u ABA ligi kada će gostovati Megi u Beogradu.

Govoreći o Megi, Marinović je naveo da je to ekipa sastavljena od mladih i izuzetno talentovanih igrača, odnosno da je ekipa koja ima "najveću perspektivu u ligi".

"To je pokazala tokom sezone, naročito na svom terenu, gde je perfektna i neprikosnovena. Utakmica protiv Partizana je pokazala da se u Megi odlično radi. Ima program koji traje godinama i koji odlično funkcioniše. Takodje, vodi je kvalitetan trener", rekao je on.

Marinović je dodao i da nije od male važnosti to što je Mega, tokom iznenadne pauze na kojoj je bio njegov tim, odigrala dve utakmice.

"Mega će sigurno želeti da ponovo pokaže sve što zna i revanšira nam se za poraz iz prvog dela sezone. Zbog svega što sam rekao, smatram da je u ovom momentu Mega favorit. Ali nema predaje, naša dužnost je da izadjemo na teren i pružimo svoj maksimum", zaključio je Marinović.

Utakmica Mege i Borca na programu je sutra od 12.00.

(Kurir sport/Beta)