Foto: EPA/Oliver Contreras / POOL

DUGO OČEKIVANA PRINOVA

BELA KUĆA DOBILA JOŠ JEDNOG STANOVNIKA: Prva dama predstavila novog člana, evo ko će praviti društvo Komanderu FOTO

Prva dama Džil Bajden predstavila je dugo očekivanu porodičnu mačku Bajdenovih.

Planeta
> 13:55h

Ona je kratko ošišana, dvogodišnja siva tabi mačka po imenu Vilou. Ime je inspirisano rodnim gradom prve dame Vilou Grouv u Pensilvaniji.

Bajden je prvi put sreo Vilou u kampanji 2020. godine, prema informacijama koje je dao sekretar za štampu prve dame Majkl LaRosa, kada je mačka skočila na binu, a vlasnici farme na kojoj se održavao događaj primetili su "momentalnu povezanost" koju su imali.

"Vilou će se smestiti u Beloj kući sa njenim omiljenim igračkama, poslasticama i mnogo prostora za njuškanje i istraživanje", rekao je LaRosa u saopštenju.

Vilou sada deli Belu kuću sa Komanderom, čistokrvnim štenetom nemačkog ovčara, koje su Bajdenovi usvojili u decembru prošle godine.

foto: EPA/ADAM SCHULTZ / WHITE HOUSE

Voljeni nemački ovčar Bajdenovih, Čemp, umro je u junu u 13. godini. Njihov drugi nemački ovčar po imenu Mejdžor, živi daleko od Bele kuće nakon nekoliko agresivnih incidenata sa tamošnjim osobljem.

foto: American Photo Archive / Alamy / Alamy / Profimedia

"Nakon konsultacija sa trenerima pasa, stručnjacima za ponašanje životinja i veterinarima, porodica je odlučila da sledi kolektivnu preporuku stručnjaka da bi za Mejdžora bilo najbezbednije da živi u mirnijem okruženju sa porodičnim prijateljima", rekao je LaRosa za CNN, napominjući da odluka o preseljenju Mejdžora nije bila reakcija na konkretan incident, već dolazi nakon "nekoliko meseci razmatranja" porodice Bajden i "razgovora sa stručnjacima".

Poslednji put kada se u Beloj kući nalazila mačka kao ljubimac bilo je za vreme administracije Džordža Buša, a zvala se Indija.

Kurir.rs/CNN