Foto: JUNJI KUROKAWA / AFP / Profimedia

stravičan zločin

IMAO S*KS SA TELOM MRTVE DRUGARICE, A ONDA JU JE POJEO Kanibal iz Japana NIJEDAN DAN nije robijao zbog ovog zločina

Isei Sagava priznao je francuskoj policiji 1981. godine da je ubio kolegicu sa fakulteta.

Planeta
> 14:34h

- Ubio sam je da bih mogao da je pojedem, priznao im je tada. Ispričao je kako mu je najdraža priča u detinjstvu bila ''Ivica i Marica''. Kada je postao stariji, fantazije o kanibalizmu su postale ujedno i seksualne. Maštao je o susretu sa Grejs Keli.

Sa svojih 23 godine provalio je u stan u Tokiju u kome je živela mlada devojka iz Nemačke. Nosio je masku. Pre nego što ju je napao, ona je uspela da se probudi i da ga savlada. Policiji je tada ispričao kako je hteo da je seksualno napastvuje, a njegov bogati otac platio je devojci da odbaci tužbe protiv njega.

Stravičan zločin u Parizu

Sagawa se 1977. godine preselio u Pariz kako bi studirao jezike i književnost. Imao je tada 28 godina. Upoznao je i sprijateljio se sa Rene, devojkom iz Holandije koja ga je često posećivala i davala mu instrukcije iz nemačkog jezika.

Međutim, 11. juna 1981. godine, dok je bila u njegovom stanu na večeri, Sagva ju je upucao u vrat.

foto: Keystone Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

- Razmišljao sam da nazovem hitnu pomoć, ali onda sam pomislio: "Čekaj, nemoj biti glup. Maštaš o ovome godinama, i sada se to zaista događa!" - ispričao je policiji, prenosi Miror.

Polno je opštio sa telom mrtve devojke, nakon čega je pojeo nekoliko delova njenog tela. Radio je to iduća dva dana, a zatim je odlučio da se reši tela. Ono što je ostalo stavio je u dva kofera i pozvao taksi. Kofere je ostavio u jednom parku. Dvoje prolaznika je nakon nekog vremena primetilo da iz kofera curi krv i pozvali su policiju.

Na psihijatrijskom odeljenju napisao jeziv roman

Nije dugo trebalo da povežu Sagavu sa ubistvom. U istrazi im je pomogao i taksista. U pretresu stana pronašli su ostatke tela, kao i ličnu kartu nesrećne devojke. Uhapsili su ga, a naredne dve godine bio je na psihijatrijskom posmatranju.

U sve se ponovno upleo njegov bogati otac koji je angažovao najbolje advokate da mu pomognu. Cilj im je bio da ga proglase neuračunljivim i da se tužbe zbog toga odbace.

Naredne četiri godine Sagava je proveo u najstrože čuvanom odeljenju psihijatrijske bolnice, a dok je bio tamo je napisao i ilustrovao roman, priču o čoveku koji siluje ženu, a zatim je pojede.

Nakon slobode - slava

Nakon nekog vremena je deportovan natrag u Japan na psihijatrijsku evaluaciju. Tamo su utvrdili da ima poremećaj ličnosti, ali da je mogao biti pred sudom odgovoran za zločin koji je počinio. Međutim, francuske vlasti nisu htele da se upliću u to i Sagava je postao slobodan čovek 1986. godine.

Postao je slavna osoba u Japanu, a čak je glumio i u porno filmu u kojem je glumio da jede ženu. Napisao je nešto manje od 20 knjiga i imao nedeljnu kolumnu u jednom japanskom časopisu. Bio je u nekoliko emisija o kuvanju, pisao je recenzije za restorane i prodavao slike.

Sagava danas ima 72 godine, promenio je ime i živi u Tokiju. O njemu se brine njegov mlađi brat, a pre nekoliko godina imao je i moždani udar.

Kurir.rs/24sata.hr