Foto: francuska carina

narkotici

UDAR NA BALKANSKI KARTEL, UHAPŠENO ŠESTORO: U Francuskoj zaplenjena tona kokaina, sumnja se da iza svega stoji misteriozni Tito!

Crna Hronika

Francuske vlasti saopštile su juče da su carnici na Martiniku presreli dve jedrilice natovarene sa 1.184 kilograma kokaina i uhapsili šestoricu muškaraca iz različitih istočnoevropskih zemalja, koji su bili na brodovima. Na paketima kokaina nalazila se slika Burdž kalife i natpis Dubai.

Kako prenosi portal Svisinfo.ch, zaplena se dogodila u noći između 17. i 18. januara.

jedrilicefoto: francuska carina

- Jedrilice su plovile pod panamskom i španskom zastavom, a u zalivu Marino presretnute su i na njima je pronađeno 1.184 kilograma kokaina. U akciji je učestvovala Služba carinske obalske straže koja je prva dobila informacije o mogućim paketima kokaina - prenosi portal:

- Droga je bila spakovana u 84 paketa i sakrivena na jedrilicama. Procenjena vrednost kokaina na crnom tržištu je veća od 94 miliona evra. Šestorica muškaraca koja su uhapšena dolaze iz različitih balkanskih zemalja, a sumnja se da među njima ima i Srba.

kokainfoto: francuska carina

Istragu o pošiljkama vodi tužilaštvo iz Fort de Fransa, glavnog grada Martinika.

- Muškarci koji su uhapšeni stari su između 39 i 56 godina, a već su poznati policiji. Dvojica uhapšenih već su bili osuđivani zbog šverca narkotika.

drogafoto: francuska carina

Prema nezvaničnim podacima, proverava se da li je reč o tovaru Balkanskog kartela, čiji su članovi ljudi sa ovih prostora, a koji upravo jedrilicama često prenose drogu.

-Na paketima je slika Burdž kalife i oznaka Dubai. Dobro je poznato da misteriozni Tito, vođa Balkanskog kartela živi i radi u ovoj metropoli - kaže izvor.

Kurir.rs/ J.I.