Foto: Youtube prtscr / RTRS

ZAPLENJENO OKO 400 KG DROGE U SRPSKOJ: U akciji STAZA uhapšeno 19 osumnjičenih, a droga je iz Crne Gore stigla u BiH! (VIDEO)

Policija Republike Srpske uhapsila je danas 19 osoba na području Trebinja, Foče i još nekih opština u istočnoj Bosni zbog posedovanja droge, javlja RTRS.

Bosna i Hercegovina

Kako se navodi, zaplenjeno je više od 400 kilograma opojne droge marihuana koja je iz Crne Gore prokrijumčarena na područje BiH.

Na području Foče zaplijenjena je i specijalna oprema namenjena za proizvodnju narkotika.

foto: Facebook / MUP RS

Kako je saopšteno iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine, akcija "Staza" je usmerena protiv organizovane kriminalne grupe koja se bavi nezakonitim prometom opojnih droga, oružja, vojne opreme i proizvoda dvojne namjene.

Iz Tužilaštva BiH navode da među osumnjičenima ima i "ovlašćenih službenih lica koja se terete za pružanje podrške pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa".

"Ove aktivnosti predstavljaju nastavak odlučne borbe protiv organizovanih struktura narko-kriminala, koje deluju u BiH i zemljama regiona, a u okviru akcije, ostvarena je značajna međunarodna saradnja", saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Kurir.rs / Fonet, Foto: Youtube prtscr / RTRS