Foto: Carina Srbije

paket težak skoro 170 kilograma

ZAPLENJENO VIŠE OD 600 MOBILNIH TELEFONA U BEOGRADU: Pošiljka stigla iz Dubaija, akcijom carinika sprečeno da stigne do Podgorice

Crna Hronika

Carinici su 31. januara kontrolom jednog javnog carinskog skladišta, otkrili pošiljku sa više od 600 mobilnih telefona za koje postoji sumnja da povređuju prava intelektualne svojine.

foto: Carina Srbije

Pošiljka sumnjivih telefona pristigla je u Beograd iz Dubaija, na putu ka Podgorici, što je trebalo da bude krajnja destinacija robe.

foto: Carina Srbije

Međutim, carinska kontrola je sumnjivu pošiljku tešku gotovo 170 kilograma zatekla u javnom carinskom skladištu, gde je ona bila privremeno smeštena čekajući na dalji transport.

foto: Carina Srbije

Kako se utvrđivanje povrede prava intelektualne svojine prema važećim propisima utvrđuje bez obzira da li je reč o uvozu, izvozu ili tranzitu i ova pošiljka je pregledana kao i ostala roba zatečena u magacinu.

foto: Carina Srbije

Tada je potvrđeno da postoji sumnja u originalnost zatečenih mobilnih telefona i oni su privremeno zadržani dok se o povredi prava ne izjasne zastupnici zatečenih robnih marki.

(Kurir.rs)