Foto: YT Screenshot/KSNV News 3 Las Vegas

jasno

NEMA PRIČEŠĆA ZA ONE KOJI PODRŽAVAJU ABORTUS: Biskup Las Vegasa uputio snažnu poruku katoličkim političarima!

Biskup Las Vegasa je, odgovarajući na kolumnu za abortus koju je napisala jedan katolička političarka, zamolio sve katoličke političare koji se ne slažu sa učenjem Crkve o abortusu da se ne pojavljuju na Svetom Pričešću.

Planeta

„Iskreno se nadam da će katolički političari i katolici u celini iskoristiti ovaj trenutak da duboko pogledaju u svoja srca i preispitaju moralno uverenje crkve o neprikosnovenosti i dostojanstvu ljudskog života“, napisao je biskup Džordž Tomas 24. januara.

„Ako se političar iz Eparhije Las Vegasa nađe u suprotnosti sa crkvenim učenjem o svetosti ljudskog života, molim ga da se dobrovoljno uzdrži od primanja Svetog Pričešća dok obavlja javnu funkciju.

„Teret te odluke stavljam na pleća pojedinog političara, a ne na leđa pastira ili evharistijskih sveštenika“, dodao je on.

Rekao je da pozdravlja privatan razgovor sa svakim katoličkim političarem koji ima stav koji je suprotan crkvenom učenju o abortusu.

Tomasova izjava je podstaknuta kolumnom od 24. januara u Las Vegas Sunu od strane demokratske predstavnice Suzi Li, u kojoj je pozvala Senat SAD da kodifikuje prava na abortus u savezni zakon. Nevada ima popustljivije zakone o abortusu od većine država, a mnoge žene putuju iz drugih država da bi iskoristile abortus u Nevadi.

„Kao katolkinja, duboko razumem moralnu dilemu koju predstavlja izbor za abortus. Istovremeno, izbor da postanem majka je izuzetno lični i taj izbor treba da ostane između žene, njenog porodice i njenog doktora", napisala je Li.

Kurir.rs/Pilot