Foto: Starsport©

EVROLIGA

OBRADOVIĆ SE VRAĆA U PIONIR: Zvezdino sam dete, ali ne mogu da utičem na navijače!

Prošlo je malo više od godinu dana od kada je Saša Obradović otišao sa kormila Crvene zvezde.

Košarka

Sada, po prvi put, nakon ne baš prijatnog rastanka, se vraća u Beograd. Imaće Obradović veliki izazov u Evroligi gde sa Monakom gostuje Zvezdi u Pioniru. "Crvena zvezda ima dobru ekipu, dosta kvalitetnih igrača. Dejan Radonjić radi dobar posao iako su imali dosta problema u poslednje vreme", rekao je Obradović za "Meridijan sport"

Očekivanja za meč u Pioniru?

" Očekuje nas veoma težak meč u Beogradu. Zvezda je ozbiljan protivnik. Međutim, mi moramo da gledamo našu igru i ne smemo da se opterećujemo drugima. Mi znamo naš cilj, a to je da nastavimo dabeležimo pobede u Evroligi. Slavili smo protiv Grka u Atini i sad nas očekuje još jedno teško gostovanje.

foto: Starsport©

Atmosfera u dvorani?

"Atmosfera koju prave navijači Crvene zvezde je svima dobro poznata. I svako voli da igra u takvoj atmosferi. Mi ćemo se truditi da budemo fokusirani na teren i nećemo da dozvolimo da nam navijanje skrene pažnju."

O eventualnom neprijateljskom dočeku Delija.

"Ja sam Zvezdino dete i odrastao sam u klubu. Uvek sam bio veliki zvezdaš i uvek ću ostati. A kakav sam ja čovek, to zna svaka osoba koja je sa mnom bar jednom pričala. A sad da li će neko da staje na moju stranu ili na nečiju drugu, time se neću opterećivati i na to ne mogu da utičem. Samo mogu da kažem da sam uvek bio maksimalno posvećen kada je Zvezda u pitanju i ništa više ne bih dodao"

Može li Monako u top 8 Evrolige?

"Zadovoljan sam postignutim rezultatima u Evroligi. Dobro napredujemo i verujem da imamo šanse da se plasiramo u top 8. Ima još dosta da se igra, ali bitno mi je da dobro napredujemo. Žao mi je što smo zabeležili neke poraze u francuskoj ligi, ali i i tu očekujem dobar ishod", zaključio je Saša Obradović za Meridijan sport

Kurir sport / Meridijan sport