Foto: Damir Dervišagić

urnisali ga

JE L` TI MILANKA SAD STARAMAJKA? KOMENTARI NA ZAHTEV KARIĆA DA PROMENI GODIŠTE SU URNEBESNI: Bogoljub će sebi postati sin?! CIRKUS

Politika
> 16:14h

Društvene mreže su se usijale nakon vesti da je biznismen Bogoljub Karić podneo zahtev da mu se u dokumentima promeni godina rođenja kako bi pisalo da je 20 godina mlađi.

Tviteraši su posebno vickasti, a ne manjka komentara ni na portalu Kurira na kome je vest objavljena.

foto: Printscreen

Tako jedan čitalac pod nadimkom Slučajni prolaznik pita da li sada znači da će Karićeva supruga Milanka biti staramajka, te da će sam sebi biti sin.

foto: Printscreen

Tviteraš pod nadimkom VR - black&white objavio je fotomontažu deteta sa brkovima konstatujući da će Bogoljub tako izgledati nakon što smanji godine na papiru.

foto: Printscreen/Twitter/bianconerobgd

Drugi, pak, komentariše da Karić menja godište ne bi li došao do 100 evra za mlade koje daje država.

foto: Printscreen/Twitter/kosta_1986

Ova vest zabavila je i ljude sa domaće političke scene, pa nam je tako predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević rekao da ima razumevanja za Karića.

- Ko zna šta će tek nama pasti na pamet u njegovim godinama! Srećno mu bilo - poručio je Nikodijević kroz osmeh.

Dugogodišnji novinar Rojtersa Jakša Šćekić smatra da je Karić trebalo još malo da "popusti" svoje godine i uzme 100 evra koje država deli mladima.

foto: privatna arhiva

- Trebao je da uzme takvo godište da može da uzme i sto evra sada i za koji mesec. Čudi me da je sa takvim osećajem za biznis propustio takvu priliku da lako zaradi - duhovtit je Šćekić.

Advokat Ivan Ninić kaže za Kurir da je Karić uvek išao korak ispred svih, te da je poznat po inovacijama.

- U ekonomskom i političkom životu Srbije on je uvek bio inovativan i sigurno želi da ostavi istorijski trag. Ako sada uspe da ubedi našu birokratiju da je 20 godina mlađi, on će ući u istoriju kao prvi Srbin koji je zaustavio točak vremena. Ovo je, posle Nikole Tesle i Novaka Đokovića, prva velika prilika da o Srbiji afirmativno pišu najprestižniji svetski mediji i da se za nas čuje na svim kontinetima - šaljivo je prokomentarisao Ninić.

Podsetimo, Karić traži od nadležnih organa da mu promene godinu rođenja i upišu da je 20 godina mlađi. Kako kaže, stanje njegovih krvnih sudova dokazuje da je sposoban da živi kao daleko mlađi čovek.

foto: Printscreen Facebook

Naime, u saradnji sa svojim advokatskim timom, Karić je gradskoj upravi grada Kragujevca predao zahtev za promenu godine rođenja u dokumentima, a sve kako bi umesto 17. januar 1954. u njegovoj ličnoj karti stajala 1974. godina.

U zvaničnom saopštenju za javnost Karić navodi da je na svoj 65. rođendan gradskoj upravi grada Kragujevca, kao nadležnom državnom organu, podneo zahtev za donošenje odluke o promeni upisa podatka o "činjenici njegovog rođenja", tako što će se utvrditi da je rođen 17.01.1974. godine u Peći, a ne 17.1.1954. godine kako je upisano u matičnoj knjizi.

I. Žigić/ Foto/Source:Privatna Arhiva