Foto: Printscreen/Youtube

finale

OVO JE KONTROVERZNI DERBI ZBOG KOGA SE TRESE FUDBALSKA SRBIJA! Velika greška donela pobedu i TROFEJ KUPA Partizanu (VIDEO)

U velikim neredima koji su obeležili početak, ali i tok utakmice povređeno je 28 pripadnika policije i šest navijača.

Fudbal

Tog 9. maja 2001. fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su finale Kupa na Marakani. U utakmici koju je kao krajnje sumnjivu apostrofirao bivši sudija Raka Đurović na Kurir TV, slavili su crno-beli, rezultatom 1:0.

foto: Kurir televizija

Kako Radivoje Đurović kaže, odbio je ponudu, a dan pred utakmicu, u 23.00 časa je saznao da ipak neće voditi finale Kupa. Umesto njega, pravdu je delio Miroslav Radoman.

foto: Printskrin/Jutjub

Jedini gol na meču delo je Saše Ilića, koji je gol Crvene zvezde pogodio u 65. minutu. Pogotku tima iz Humske prethodila je velika greška Dejana Ilića, fudbalera kluba iz Ljutice Bogdana. On je kardinalno pogrešio na sredini terena, dao loptu direktno u noge Vladimiru Iviću, a ovaj je u trku uposlio Sašu Ilića, koji je sa nekih 20 metara preciznim udarcem smestio loptu u levi ugao golmana Saše Kocića.

Crvena zvezda je u toj utakmici bila bolji rival, stvarala šanse, ali njeni fudbaleri nisu uspeli da zatresu mrežu golmana Radovana Radakovića. Kolosalnu šansu za izjednačenje promašio je Milenko Aćimović.

foto: Printskrin/Jutjub

Utakmicu između fudbalera Crvene zvezde i Partizana obeležili su i brojni incidenti, tačnije masovne tuče navijača ispred, ali i na samom stadionu. U velikim neredima povređeno je čak 28 pripadnika policije i šest navijača.

foto: Printskrin/Jutjub

Policija je tada izdala saopštenje u kojem se kaže da su se Delije i Grobari tukli motkama, letvama, štanglama, drvenim palicama i drugim predmetima. Organi reda priveli su 28 izgrednika, a protiv 24 lica su podnete krivične prijave. Navodi se da su u neredima navijača ostećena dva službena i 14 privatnih vozila, parkiranih u neposrednoj blizini stadiona Crvene zvezde.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 0:1 (0:0)

Stadion: Crvene zvezde. Strelac: Saša Ilić u 65. minutu. Vreme: povremeno pljuskovi. Gledalaca: 30.000. Sudija: Miroslav Radoman. Žuti kartoni: Zorić, Ilić, Aćimović (Crvena zvezda), Duljaj, S. Ilić, Ivić, Jeremić, Bečanović i Saveljić (Partizan).

CRVENA ZVEZDA: Kocić, Zorić, Vitakić, Lerinc (od 79. min. Bošković), Lalatović, Bunjevčević, Gvozdenović, Ilić (od 74. min. Marković), Drulić, Aćimović, Pjanović. Trener: Slavoljub Muslin.

PARTIZAN: Radaković, Rašović, Jeremić, Saveljić, Bajić, Duljaj, Trobok, Ivić, Ilić, Bečanović, Iliev (od 75. min. Delibašić). Trener: Ljubiša Tumbaković.

Kurir sport