Foto: AP, EPA/Etienne Laurent, Profimedia

nba liga

SAMO DVOJICA SRBA SU DALI VIŠE KOŠEVA OD JOKIĆA: Nikola za PETAMA dvojici VELIKANA svetske košarke!

Sjajno igra Nikola Jokić, ali će još dugo morati da "rudari" kako bi došao na prvo mesto strelaca Srba u NBA ligi. Takođe, Bogdan Bogdanović nedavno je obeležio jubilej u dresu Atlante, kada je na susretu sa Indijanom stigao do svog 4000. poena u najjačoj ligi sveta.

Košarka

Jako mali broj igrača sa teritorije naše zemlje može se pohvaliti sličnim uspehom, a ukoliko se baci pogled na brojke, jasno vidimo da je blizu velikog jubileja, ali i postavljanja teško dostižnog rekorda upravo maestralni centar i ubedljivo najbolji igrač Denver Nagetsa Nikola Jokić.

Samo dvojica Srba su uspeli da postignu petocifreni broj poena. To su košarkaške legende Predrag Stojaković (13.647) i Vlade Divac (13.398).

Fantastičnim partijama Jokić je stigao do brojke od 9.600 ukupno datih poena u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. O aktuelnom MVP-u najjače lige na svetu nema se šta mnogo reći osim - noćna mora za čuvare protivničkih klubova. Način na koji se Jokić poigrava sa protivničkim centrima je nešto što će se dugo prepričavati, a nema sumnje da će, ukoliko nastavi sa ovakvim partijama, izbiti na prvo mesto liste strelaca među srpskim košarkašima.

Takođe, čekamo i njegov jubilej od 10.000 poena, potrebno mu je još 400, a ostalo je još 30 utakmica do kraja regularnog dela NBA šampionata, tako da se očekuje da NBA superstar iz Sombora sa lakoćom "preskoči" magičnu cifru.

Kurir sport