Foto: Kurir.rs/Ž.M.

SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE ALEKSANDROVAC: Februarska nagrada ministarkama Anđelki Atanasković i Maji Gojković

Srbija

Na, 12. po redu, sednici Skupštine opštine Aleksandrovac, pod predsedništvom Slavoljuba Miljkovića, doneto je više važnih odluka za buduće funkcionisanje lokalne zajednice.

Na početku sednice, odbornici su minutom ćutanja odali poštu tragično nastradalim Župljanima u nedavnoj saobraćajnij nesreći Goranu Milosavljeviću i Zoranu Vidojeviću, kao i preminulim građanima Župe od virusa Kovid 19.

foto: Kurir.rs/Ž.M.

Dodeljene su nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i pravnim subjektima za izuzetne rezultate i doprinos razvoju Župe, a povodom Svetog Trifuna, Dana Opštine – 14. februara. Najveće opštinsko priznanje - Februarska nagrada dodeljeno je Anđelki Atanasković, ministarki privrede i Maji Gojković, ministarki kulture i informisanja.

Plaketa opštine Aleksandrovac dodeljena je posthumno Mileti Radojeviću, za izuzetan doprinos unaprađenju infrastrukture verskih hramova na teritoriji opštine Aleksandrovac. Ovo priznanje je dodeljeno i Predškolskoj ustanovi „Naša radost“, FK „Župa“ i internisti dr Aleksandru Protiću, za izuzeten doprinos u lečenju građana Župe.

foto: Kurir.rs/Ž.M.

Pohvale opštine Aleksandrovac dobiće: FK „Vinogradar“ iz Gornjeg Zleginja, Miloslav Miki Milinčić, predsednik MZ Stubal, Mladen Lević iz Ljubinaca, na privremenom radu u Švajcarskoj, Marko Rakićević, koji je na privremenom radu u Americi, Srna Simić iz Pleša, učenica 2. azreda OŠ „Aca Aleksić“ i Uroš Pljakić iz Bobota, učenik 7. razreda OŠ „Ivo Lola Ribar“ iz Aleksandrovca.

Odbornici SO usvojili su ostavku zamenika predsednika opštine Dejana Markovića i na tu funkciju izabrali Nenada Markovića, profesora fizičkog vaspitanja i obrazovanja iz Šljivova. Župski odbornici doneli su i Odluku o angažovanju eksternog revizora za Završni račun budžeta Opštine za prošlu godinu. Usvojili su Izveštaj o radu Opštinskog veća, JKSP „Aleksandrovac“ i JP Poslovni centar „Aleksandrovac-Župa“ za poslednji kvartal 2021.godine, i dali saglasnost na Predlog finansijskog plana Turističke organizacije Kopaoničke regije za ovu godinu.

(Kurir.rs/Ž.M.)