Foto: predsednik.rs/Privatna arhiva

Svaka čast

SVETSKO ČUDO! DEDA IZ KRALJEVA U 88. GODINI OSVOJIO PET ZLATA U ATLETICI! Infarkt, stent, tri bajpasa, a on i dalje trči i skače!

Godine su samo broj, to se barem vidi kod Milana Matijevića, legende kraljevačke atletike koji ni sa 88 godina ne prestaje da se bavi ovim sportom.

Ostali sportovi
> 14:33h

Matijević od mladosti gaji ljubav prema atletici, a od iste ne odustaje ni sada kada je blizu 10. decenije života.

Na Dvoranskom prvenstvu Srbije u kategoriji M85 održanom u Beogradu, Milan je osvojio dve zlatne medalje, a potom je zablistao i na međunarodnoj sceni!

Na dvoranskom prvenstvu veterana u atletici koje je održano u Novom Mestu u Sloveniji, Milan je osvojio tri zlatne medalje u konkurenciji veterana od 85-89 godina (trka na 60 m, skok udalj i štafeta 4 x 200m), preneo je kraljevački magazin "Sidža".

Matijević sa medaljamafoto: Facebook/Sidža

Priča o ovom čoveku koji "odbija da ostari" je fenomenalna. Kao sedamdesetpetogodišnjak je osvojio treće mesto na Balkanskom prvenstvu za veterane samo dve nedelje nakon što je imao operaciju kolena.

U jednom intervjuu za RTS Milan Matijević je otkrio sa kakvim se zdravstvenim problemima se susreo.

- U Solunu me strefio infarkt u autobusu, ugradili mi stent. I posle deset godina desilo se ponovo začepljenje, onda su mi uradili tri bajpasa. Sigurno, u toj situaciji ja sam i prilagodio malo moje bavljenje sportom, odnosno više rekreiranje, ali nisam stao. Trčim svaki drugi dan - poručio je Matijević 2020. godine.

Milan je ranije trčao maratone i polumaratone, u Kraljevu je poznat kao nekadašnji predsednik atletskih saveza Srbije i Jugoslavije, autor je nekoliko knjiga, a u pomenutom intervjuu dobio je i pitanje o njegovoj tajni.

Odgovorom je poslao jaku poruku.

- Nisam se umorio, u principu ne želim da se umorim.

FOTO: predsednik.rs/Privatna arhiva
FOTO: predsednik.rs/Privatna arhiva
FOTO: predsednik.rs/Privatna arhiva
FOTO: predsednik.rs/Privatna arhiva

Kurir sport / Sidža