problem

ZAŠTO STANARI PRIVATNIH DOMOVA MORAJU DA SE PRESELJAVAJU U DRŽAVNE? Stručnjak objasnio ko je počinio grešku i naštetio starijima

Društvo
> 15:53h

Stanare privatnih domova za stare kojima je država donedavno dotirala smeštaj, sada preseljavaju u državne ustanove širom Srbije. Sve ovo se događa, kako navode u Udruženju privatnih domova za stare jer nije potpisan novi okvirni sporazum o subvencijama za smeštaj u privatnom sektoru sa Ministarstvom za rad, a stari je istekao.

foto: Kurir Televizija

Kako su korisnici privatnih domova ta stare reagovali na ovu odluku i kako se ona odražava na njihov život u novim uslovima.

Za televiziju Kurir je o ovoj temi govorio Radoslav Milovanović, predsednik Udruženja privatnih domova za stare.

foto: Kurir Televizija

- I mladima kada se sele i menjaju neku naviku nije lako, a kamoli nekom starijem. Starija osoba provede u nekoj ustanovi neko vreme, upozna ljude, upozna okolinu, svoju sobu, navike i onda preko noči nešto što prestane da važi. Napravljena je velika greška i veliki propust. Jedini u regionu imamo tako nešto. Vlada je svake godine namenjivala novac iz budžeta. Ovo što se desio propust na nižem nivou je velika greška. A taj konkurs nije ni obavezujući - rekao je Radoslav Milovanović, predsednik Udruženja privatnih domova za stare.

foto: Kurir Televizija

- Greška je da se jedan okvirni sporazum, nešto što je dobro urađeno u prošlosti, da neko drugi iz ne znam kog razloga ukida. Mislim da će ovo što smo izašli u medije uroditi plodom, ali mi je žao što je do toga moralo da dođe umesto da mi obratimo, a obraćali smo se mnogo puta - dodao je Radoslav Milovanović, predsednik Udruženja privatnih domova za stare.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video: