Foto: Youtube prtscr / RTVE Noticias

nesreća

PO LEDENOJ VODI IH TRAŽE I MOLE SE DA SU ŽIVI: Izvučeno 7 tela a 14 se vode kao nestali! Španski brod potonuo kod kanadske obale!

Vremenski uslovi značajno otežavaju potragu za nestalima nakon potonuća španskog ribarskog broda kod kanadske obale.

Planeta

Broj žrtava je brodoloma je porastao - sad je mrtvih sedam, a još ih se 14 smatra nestalima, javlja Global Njuz.

Brod imena Vila de Pitanxo počeo je plovidbu iz španske regije Galicije i potonuo je u 01:00 po lokalnom vremenu, a informaciju je potvrdila predstavnica lokalnih vlasti Maika Lariba za jedan španski radio.

U posadi je bilo 12 Španaca, 8 Peruanaca i dva državljana Gane. Dva čamca za hitne slučajeve bila su prazna, a četvrti je, navodno, nestao.

Brajan Ovens, portparol Zajedničkog centra za koordinaciju spašavanja u Halifaksu, rekao je da je pronađeno sedam tela otkako je prvi signal za pomoć primljen neposredno iza ponoći po lokalnom vremenu.

"Troje preživelih locirano je u splavu za spasavanje kod drugog španskog ribarskog broda na području više od 460 kilometara istočno od kanadske obale", dodao je Ovens.

foto: Youtube prtscr / RTVE Noticias

On je dodao da to daje nadu da i ostali mogu biti živi uprkos ledenom vremenu i lošim uslovima.

"Znamo gde su ostaci broda i to nam je omogućilo da pravilno usmerimo naše napore i fokusiramo potragu", rekao je Ovens.

Na licu mesta pronađeni su prsluci za spasavanje, oprema za ribolov, oprema i prazan splav za spasavanje, rekao je, dodajući da su trojica preživelih "sigurni" na španskom ribarskom brodu. Rekao je da nema informacija o preživelima. Podsetimo, spašena su tri člana posade.

Kurir.rs / Index.hr, Foto: Youtube prtscr / RTVE Noticias