Foto: Printscreen/Twitter

Nato instruktori

HITNO SLETANJE U NOĆI PRED DAN "D" NA GRANICU POLJSKE I UKRAJINE Crni jastreb pokupio muškarce iz terenca koji je stigao!

Planeta

Transportni helikopter američke vojske UH-60 Blek Hok iznenada je doleteo na granicu Poljske i Ukrajine i sleteo na međugranični prostor između dve zemlje, što je omdah ustalasalo javnost, u noći pred najavu invazije.

Ono što je do sada utvrđeno jeste, da se pojavio crni terenac iz pravca Ukrajine, iz koga je izašla manja grupa mušakraca, sela u helikopter i odletela.

Prema brojnim lokalnim izveštajima i radarima za praćenje leta. Znak helikoptera je EVAC01.

UH-60M, repni broj 20-21131, prvi put je primećen kako leti istočno od aerodroma Melec u Poljskoj u utorak nešto pre ponoći po lokalnom vremenu. Sleteo je u blizini graničnog prelaza Korčova-Krakovec, gde ga je dočekao crni terenac.

Nekoliko ljudi je navodno izašlo iz vozila i ušlo u helikopter, koji je potom poleteo i krenuo na zapad. Njegovo odredište bila je bolnica u Rzeszov-Jasionka, Poljska, gde je stigla nešto posle ponoći po lokalnom vremenu.

Let za evakuaciju u ponoć dolazi nakon što je američki predsednik Džo Bajden potvrdio da je naredio američkoj ambasadi u Ukrajini da se „privremeno” preseli iz Kijeva u Lavov, blizu granice sa Poljskom, zbog straha od navodne „invazije” Rusije.

Još jedno moguće poreklo misterioznog terenca je Javorov, ukrajinski grad najbliži tom graničnom prelazu, u kojem se nalazi vojna baza u kojoj instruktori NATO-a obučavaju ukrajinske trupe od 2014. godine.

Kurir.rs/RT