Foto: STEPHANIE LECOCQ / AFP / Profimedia

hrvatska

PLENKOVIĆ BRUTALAN: Opozicija je šaka jada, da na trepavicama stoje do kraja mandata neću smeniti nijednog ministra

Premijer Hrvatske Andrej Plenković je rekao da neće smeniti ni jednog ministra na zahtev opozicije, koju je nazvao "šakom jada", zbog "licemerja i demagogije".

Hrvatska

On je to rekao povodom najave koalicije Most da će pokrenuti pitanje poverenja u ministra privrede Tomislava Ćorića, zbog pogodovanja investitorima u vetropark Krš-Pađene, što je on demantovao.

!Da na trepavicama stoje, do kraja mandata neću maknuti nikoga“, poručio je Plenković s konferencije za novinare, prenela je agencija Hina.

Ocenio je da je opozicija "šaka jada“ s kojom se politički bori i koju će nastaviti da pobeđuje.

"Ovo je Vlada koja ima poverenje i radi, a oni (opozicija) ne rade ništa", rekao je i naglasio da mu niko neće diktirati šta će Vlada raditi i ko će u njoj biti.

"Mandat dobijem ja, idemo na izbore, sastavimo većinu, funkcionišemo, radimo za građane, dižemo BDP, investicioni kreditni rejting, donesemo 25 milijardi evra u Hrvatsku koje nikad niko nije doneo, ulazimo u Šengen i zonu evra, kupimo Rafale, sagradimo Pelješki most, rešimo sva pitanja hrvatskih branitelja, jačamo vojsku, policiju…", nabrojao je Plenković.

Kurir.rs/Beta