Foto: Privatna arhiva

ubica osuđen na 30 godina robije

POTRESNA ISPOVEST SUPRUGE UBIJENOG PEKARA IZ RESAVSKE: Sin me pita da li će i njega ubiti drug! Po ovome odmah znala ko ga je ubio

Crna Hronika

Pekara Nikolu Ostojića pre više od četiri godine ubio je prijatelj Filip Gavranović koji je osuđen na 30 godina robije, a Vera, supruga nastradalog, kaže da je odmah znala da mu je on presudio.

- Sećam se tog dana kada sam ga videla i na prvi pogled znala sam da je on presudio Nikoli. Čudno se ponašao, znojio se, bežao od mene, sklanjao pogled i ruke. Primetila sam da su mu šake bile izguljene- priseća se Vera Ostojić.

Prema njenim rečima, nekoliko meseci pre ubistva i ona i suprug primetili su da se Gavranović promenio i da se čudno ponaša. Pokušavali su da izbegavaju svakodnevno druženje sa njim, ali to Nikoli nije išlo za rukom.

- Sećam se da, ako bi otišli negde na kafu, Filip bi došao i tražio da sedi na nama. Mog Nikolu je ubio zbog 2.000 evra jer je toliko on imao u torbici. Bila sam sigurna da je Filip ubica i pre nego što je uhapšen, pa sam želela da budem u kontaktu sa njim kako ne bi pobegao - kaže Vera.

U trenutku ubistva Nikolin i Verin sin imao je sedam godina, a danas 11.

foto: Marina Lopičić

- Svaki dan pominje oca. Pričam sa njim, znam da mu nedostaje kao i meni. Pre neki dan mi je rekao da ima dobrog druga i postavio mi je pitanje na koje nisam znala šta da mu odgovorim: "Mama, jel to znači da ja mogu isto da očekujem od njega kao tata od svog prijatelja?!" Ostala sam u čudu - priča Vera.

Gavranović je osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva Ostojića. Međutim, suđenje je zbog procesnih razloga vraćeno na početak.

- Noge su mi drhtale i jedva sam ustala sa stolice kada sam pre mesec dana nakon dužeg perioda ponovo videla Filipa u sudnici. Bilo mi je mnogo teško da ga gledam i slušam. On je mom detetu uzeo oca- dodaje Vera.

Vera je juče ponovo bila na suđenju Gavranoviću.

- Očekivala sam da neće priznati ubistvo mog muža. Zašto bih bila iznenađena kada ga je ubio zbog novac koji mu je našao u torbici - dodaje Vera.

Pekaru koja je bila u vlasništvu porodice Ostojić, Vera je zbog kovida zatvorila pre manje od godinu dana.

(Kurir.rs/Telegraf)