Foto: Kurir televizija

skandal

CRNI BOŠKO, ŠTA TO URADI?! Dveri iskopirale američke demokrate, ali napravile RASISTIČKI ispad! Izbacili tamnoputog mladića!

Politika

Lider Dveri Boško Obradović napravio je svojevrstan rasistički ispad! Ne samo što su njegove Dveri "pozajmile" predizborni plakat iz kampanje američkih demokrata, već su ga i "kropovale", odnosno isekle tako da je sa fotografije ispao tamnoputi mladić!

foto: PrintScreen

Ovaj skandal odmah je naišao na žestoke kritike na društvenim mrežama, a među prvima se oglasio nekadašnji ministar i bivši predsednik DS Dragan Šutanovac, koji je uz originalnu i pokradenu fotografiju napisao:

- Ukradeš ideju za kampanju - ok. Ukradeš fotografiju - hmm. Rasistički kropuješ momka tamne puti - Dveri - napisao je on.

Šutanovac je podsetio da je sa istom fotografijom, ali sa tamnoputim mladićem kojeg su Dveri odsekle, na izborima u SAD nastupala Aleksandrija Okasio Kortez, članica američke Demokratske stranke.

Naime, plakat koji su Dveri "pozajmile" od američkih "kolega" poslužio je Obradovićevom pokretu da u kapmanji obeća da će studentima biti vraćene školarine za prethodne dve godine.