Foto: screenshot Pink tv

provokacija

PRIŠTINA SE NE SMIRUJE: Kosovska ministarka Hadžiju preti: Srbi mogu da glasaju samo preko Pošte ili Kancelarije za vezu!

Politika

Priština ne odustaje od provokacija. Predstavnici izvršne vlasti lažne države Kosovo kao da se takmiče ko će više pokušati da uvredi i unizi Srbiju. Najnoviji takav pokušaj potekao je od ministarke pravde lažne države Kosovo Aljbuljene Hadžiju koja je ponovila, već toliko puta neutemeljen i protivpravan stav, da će Srbi na KiM na predsedničkim i parlamentarnim izborima, koje Srbija organizuje 3. aprila, moći da glasaju samo preko Pošte ili Kancelarije za vezu.

- Glasanje će biti u skladu sa Ustavom. Smatramo da je izuzetno važno poštovati Ustav Kosova i zakone koji su na snazi. Kosovski Srbi glasaju poštom ili u kancelariji za vezu. Ne postoji ništa drugo u vezi sa tim - istakla je Hadžiju na konferenciji za novinare posvećene ovoj temi i podsetila na rezoluciju koju je usvojila Skupština Kosova kojom je zabranjeno organizovanje referenduma Srbije 16. januara.

- Svesni smo da Srbija ima pretenzije da održi izbore na teritoriji Kosova, ali do toga neće doći. Srbi mogu da glasaju samo preko Pošte ili Kancelarije za vezu - zaključila je Hadžiju.