Foto: FK Miljakovac

humanost na delu

DANKO LAZOVIĆ PONOVO NA TERENU! Najlepša priča srpskog fudbala POSTAJE SVE LEPŠA! Čuveni fudbaler kratkoročno izlazi iz penzije!

Legendarni srpski fudbaler Danko Lazović vratiće se iz fudbalske penzije i zaigraće u dresu FK Miljakovac, kluba koji nosi epitet omiljenog niželigaša u Srbiji.

Fudbal
> 14:34h

Lazović je kroz karijeru između ostalih klubova nastupao za Partizan, Fejenord, PSV, Bajer iz Leverkuzena i Zenit. Lazović je u dresu Srbije nastupao 47 puta, u 11 navrata se upisao u strelce i bio deo sastava koji je nastupao na Svetskom prvenstvu 2010. godine u Južnoj Africi.

Miljakovac i Danko Lazović su danas ozvaničili saradnju na jedan meč, i to onaj najvažniji – meč za pomoć u lečenju Radovana Radakovića koji se igra u subotu 26. februara od 14.45 na stadionu FK Rakovica. Tog dana će FK Miljakovac dočekati poljsku ekipu Fairanta iz Krakova, a ovaj jedinstveni internacionalni meč staviće se u službu sakupljanja sredstava za lečenje legendarnog golmana Radovana Radakovića.

Danko Lazović je istakao da mu je drago što će u subotnjem meču obući dres Miljakovca i pozvao sve ljubitelje fudbala i ljude dobre volje da dođu na meč i tako pomognu Radovanu Radakoviću u lečenju.

– Drago mi je što ću imati priliku da opet zaigram fudbal i da na jedan dan obučem dres FK Miljakovac, kluba koji zaista promoviše prave fudbalske vrednosti i pomaže našem prijatelju Radovanu Radakoviću kome je i dalje potrebna pomoć u lečenju. Pozivam sve ljude da dođu na meč ili makar pošalju SMS, želimo da pokažemo Radovanu da smo i dalje uz njega i da ga čekamo na fudbalskom terenu – rekao je Danko Lazović.

Nema sumnje da će Danko Lazović mnogo doneti na terenu ekipi Miljakovca u fudbalskom smislu, ali i u ljudskom, jer je još jednom ovim potezom pokazao svoju veličinu.

foto: FK Miljakovac

Pored Danka Lazovića meču će prisustvovati i Miroslav Radović, fudbaler koji je stekao status legende Legije iz Varšave, i koji je ostavio neizbrisiv trag u poljskom fudbalu. Radović je u dresu Legije odigrao preko 300 mečeva i sigurno je da će fudbalerima iz Poljske biti poseban osećaj da igraju pred fudbalskom veličinom kakva je Radović.

Humanitarni internacionalni meč između Miljakovca i Fairanta iz Krakova igra se u subotu od 14.45 časova na stadionu FK Rakovica. Svi posetioci će umesto ulaznica donirati željeni iznos za Radovanovo lečenje, kome je potrebna kontinuirana podrška u lečenju difuznog karcinoma želudca.

Radovanu Radakoviću možete pomoći i slanjem SMS poruke sa sadržinom 1082 na broj 3030. Zbog komplikovanog procesa lečenja Radovanu su i dalje potrebna sredstva za nabavku lekova i terapije.

Pored slanja humanitarne poruke možete pomoći i uplatom na namenske račune otvorene u humanitarnoj fondaciji „Budi human“:

Uplatom na dinarski račun :

160-6000001216331-02

Uplatom na devizni račun:

160600000121638728

IBAN: RS35160600000121638728

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Kurir sport