Foto: MUP Srbije

MINISTAR VULIN U DUBAIJU: Zahvalio predsedniku Interpola UAE na stavu oko članstva Kosova u Interpolu

Politika

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je danas u razgovoru sa predsednikom Interpola Ujedinjenih Arapskih Emirata u Dubaiju da će Srbija nastaviti da daje punu podršku radu ove međunarodne policijske organizacije.

Kako je saopštio MUP, Vulin je u razgovoru sa Ahmedom Naserom Al- Raisijeml-Raisiju zahvalio na razumevanju stavova Srbije po pitanju zahteva Privremenih institucija samouprave u Prištini za članstvo u Interpolu.

"Stav Ujedinjenih Arapskih Emirata na zasedanju Generalne skupštine u Dubaiju 2018. godine bio je od velikog značaja za sprečavanje politizacije Interpola i presedana koji bi imao nesagledive posledice po sve države članice organizacije", rekao je Vulin.

Naglasio je da Privremene institucije samouprave u Prištini ne smeju da budu član bilo koje međunarodne organizacije, a posebno ne one koja raspolaže informacijama o kriminalu i organizovanim kriminalnim grupama.

Vulin je Al-Raisija još jednom upoznao sa svim argumentima Srbije, koja se oštro protivi svakom zahtevu Prištine za članstvo u Interpolu, jer bi to bilo suprotno međunarodnom pravu, ali i samom smislu postojanja ove medjunarodne policijske organizacije.

(Kurir.rs/Beta)