Foto: Printscreen/Twitter

rat u ukrajini

BRAĆO UKRAJINCI: Vojnik postao hit na društvenim mrežama svojom svet pesmom uoči odlaska na front VIDEO

Po društvenim mrežama širi se snimak ukrajinskog vojnika koji peva ratnu pesmu dok se vozi automobilom u prvim danima ruske invazije.

Planeta
> 17:05h

Nije potvrđen identitet mladog vojnika niti lokacija na kojoj se nalazi, ali sudeći po komentarima on odlazi na front, piše Večerni list.

Pesma se zove "Braćo Ukrajinci", a tekst ide ovako:

"Braćo Ukrajinci! Voli moju decu, mila, majku i oca Ja idem na ratište našu zemlju da čuvam. Ne plačite za mnom, ako na polju poginem, Sve ću dati za voljenu milu našu Ukrajinu! Ujedinimo se, braćo, u te rane sate, Neka đavo zna da smo za Ukrajinu. Bogu dajemo našu dušu jedinu, Za našu zemlju Svetu Ukrajinu. Mi smo za te stepe, za šume i gore, Za polja široka, i Crno more, Za Nebesku satniju, za Tarasa brata, Za našu slobodu nadvladaćemo ubice. S nama je sveta vera, s nama je Bog i pravda, I mi smo protiv toga, da brat ide na brata. Ako rat nam dođe onda pazi, Nas ništa neće zaustaviti! Slava Ukrajini! Ne plačite za mnom ako poginem u polju, Sve ću dati za voljenu milu našu Ukrajinu".

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Bonus video: