Foto: Printscreen, EPA/ALI HAIDER

podrška srbina

NOVAK POSLAO PORUKU TENISERU KOJI JE OTIŠAO U RAT: Ukrajinac otkrio da mu se Srbin javio, pa ISPROZIVAO Nadala i Federera

Tenis
> 08:59h

Sergej Stahovski, ukrajnski teniser koji privukao veliku pažnju svetske javnosti kada je doneo odluku da se vrati u domovinu i priključi vojsci svoje zemlje, sada je otkrio da je dobio poruku od srpskog tenisera Novaka Đokovića.

Ukrajinac je bio među glasnijim osobama koji su stali na stranu Novaka Đokovića i praktično svakodnevno je branio srpskog tenisera.

A mesec i po dana nakon što je završena Novakova drama u Melburnu, Stahovski je odlučio da se pridruži ukrajinskoj vojsci tokom napada Rusije.

"Đoković mi je poslao poruku podrške, malo smo i proćaskali. Pokušao sam da kontaktiram Rodžera i Rafu, nisu odgovorili. Žao mi je što su izabrali da ćute. Razumem ih, ovo nije njihov rat. Imamo podršku sjajnih ličnosti, važno je da se ona nastavi. U suprotnom, kada završi sa Ukrajinom, Putin će početi da bombarduje Evropu", rekao je Ukrajinac u intervjuu za "La Stampu".

Stahovski je pohvalio svoje ruske kolege Danila Medvedeva i Andreja Rubljova.

"Oni su dobri momci, razumeju zverstvo ovog rata. Trude se da urade nešto, drugi to ne čine. Primio sam na stotine poruka od tenisera širom sveta, svi su u šoku", rekao je Stahovski.

Kurir sport